Rabim vašo pomoč.Mogoče ima kdo recept za ajdovo torto.Lepo prosim !
Vas vse skupaj lepo pozdravljam!
Rabim vašo pomoč.Mogoče ima kdo recept za ajdovo torto.Lepo prosim !
Vas vse skupaj lepo pozdravljam!
neznan uporabnik
25. nov 2001 14:48
V moji knjigi sem našla recept za ajdovo torto z borovnicami. Te zanima ta recept, ali imaš v mislih kakšnega drugega? Pozdrav, Helenaneznan uporabnik
26. nov 2001 6:56
Helena, mene pa zanima ta vas recept ajdovo torto s borovnicami. Hvala in lp.neznan uporabnik
26. nov 2001 7:33
V Kalinškovi knjigi sta dva recepta za ajdovo torto.Oba sem že preiskusila in sta dobra. Jih bom doma prepisala in jih jutri dobiš. lp kajaneznan uporabnik
26. nov 2001 12:36
Včasih je bil na vrečkah za vanilin sladkor (ali morda pecilni prašek) Regina odličemn recept za ajdovo torto. Mislim, da je embalaža še vedno enaka. Torta je oblita z belim ledom in ima na vrhu nekakšne roza bombončke /okraske. Vem, da sem jo nekoč naredila, pa žal ni bila nikomur všeč razen meni. Malce poglejte po policah v trgovini, po moje se bo ta recept še našel. LP tincaneznan uporabnik
26. nov 2001 23:18
Recept za ajdovo torto z borovnicami: Potrebujemo (za okrogel pekač s premerom 26 cm: 2 jedilni žlici grobo mlete ajdove kaše 3 jajca 150g medu ščepec soli 60 g ajdove moke 40 g pšenične moke (tip 1050) 300 g borovnic pol litra sladke smetane 50g sesekljanih orehov 30g pistacije Model namastimo in posipamo z grobo mleto ajdovo kašo. Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake, 90 g medu, ščepcem soli in 2 jedilnima žlicama tople vode stepamo 7 minut. Beljake stepemo v sneg. Tretjino damo v maso z rumenjaki. Ostale beljake, ajdovo in pšenično moko previdno zmešamo z rumenjakovo maso in damo peč. Pečemo 12-15 minut pri 200 stopinjah. Ohladimo in prerežemo. Borovnice operemo in odcedimo. 250 g jih zmiksamo v pire. Smetano s preostalim medom trdo stepemo. Borovnice zmešamo s polovico smetane in razmažemo po spodnji polovici tortinega dna. Posipamo s orehi. Pokrijemo z drugo polovico testa in jo zgoraj premažemo z mešanico smetane in borovnic. Okrasimo s preostalimi borovnicami in pistacijami. Dober tek! Helenaneznan uporabnik
27. nov 2001 8:30
Adova torta 1 100 g masla 180 g sladkorja z kimonino lupino 6 jajc 180 g ajdove moke noževa konica pecilnega praška Maslo penasto umešaj,dodaj sladkor in rumenjake.Ko naraste,rahlo umešaj sneg 6 beljakjov z moko in pecilnim.Zmes peci na zmerni temperaturi cca 1 uro.Ohlajeno prereži,namaži z marmelado in oblij s čokoladnim oblivom. Ajdova torta 2 180 g masla 7 jajc 180 g sladkorja l limonino lupinico 280 g mletih mandeljnov 130 g ajdove moke 1/2 pecilnega praška Mešaj maslo,ko narate primešaj 3 cela jajca in 4 rumenjake.Počasi dodajaj mandeljne,sneg 4 beljakov in moko s pecilnim. Peci v 2 modelih cca 1 uro.Ohlajeno namaži z ribezovo marmelado in oblij s sladkornim ledom. Jaz včasih naredim kremo iz kostanjevega pireja,ki ga zmešam z rastlinsko smetano. P.S. Pecivo "na suho", o katerem je bilo precej govora,sem prav tako poskusila z ajdovo moko in je bilo odlično. lp kaja
3. dec 2001 17:10
Sestavine za ajdovo torto: Testo: 8 jajc 16 dkg ajdove moke 14 dkg sladkorja 1 vanilin sladkor 1/2 pecilnega praška 1 zlica olja Preliv: 5 dl belega vina 10 dkg sladkorja 1 cajna zlicka mletega cimeta 1 cajna zlicka mletih nageljnovih zbic naribana lupina 1 limone Rumenjake penasto umesamo s polovico sladkorja in vanilin sladkorja. Primesamo olje. Beljake stepemo s preostalo polovico sladkorja v trd sneg in ga primesamo rumenjakovi masi. Med moko vmesamo pecilni prasek in jo ob rahlem mesanju vmesamo v dobljeno maso. Mesanico stresemo v pomascen tortni model in pecemo pri 170C 20-30 minut. Medtem skuhamo preliv in ga ohladimo. Z njim prelijemo ohlajen biskvit. Torto lahko ponudimo s stepeno sladko smetano. MartaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sadne rezine s slivami
Ocvrtki s sirom in salso verde