10. maj 2006 23:58
uf, same dobre ideje.
še moj predlog, lani sem namreč za piknik za rojstni dan tole pripravila kot predjed, pa so navalili vsi kolegi, sicer zapriseženi mesojedci:
na palčke nareži svežo mlado zelenjavo (na tržnici dobiš že vse mogoče) - bučke, paprike (vseh barv), zeleno, korenček (tega lahko blanširaš, čeprav ni porebno), dodaj šop mlade čebule, zraven pa ponudi omakice. sama naredim omako a la tzatziki, pa pikantno salso s paradižnikom, koriandrom, čebulo, česnom, papriko in čilijem, pa skuto s kislo smetano, bučnim oljem, bučnimi pečkami in začimbami, pa jogurtova omaka a la liptaver, skuta sli kisla smetana s čemažem .... še tisoč možnosti je, prepusti domišljiji svojo pot. (nap.: naredi salso, samo del paradižnika zamenjaj z mangom.
Odlične so tudi pečene bučke s sojino omako in prepraženimi sezamovimi semeni - naredi dan prej.
Ali jajčevci z olivnim oljem, kislo smetano in česnom.
če se boš še malo potrudila pri kruhu in ga spekla sama (če imaš seveda toliko časa), lahko goste fasciniraš tudi s tem - saj smo Slovenci kruhojedci, mar ne?
zraven lahko ponudiš tudi mehiški pečen fižol
ne pozabi pa na solate, tiste nasitne (makaronova, riževa,čičerikina ...) in tiste osvežilne.
kot solato, ki ni ravno vsakdanja, je pa vsaj po mojih izkušnjah ljudem ponavadi povšeči, lahko daš tudi nariban korenček z naribanim ingverjem, sojino omako, sezamovim oljem in prepraženimi sezamovimi semeni.
pa lep piknikti želim,
5rusa