10. avg 2011 18:07
Zdravo kuharice in kuharji! :)
Jaz bi rada ta kamen za peko v pečici kupila fantu za rojstni dan, saj zelo rad peče kakšne pice, lazanje in podobne stvari v pečici in mislim, da bi bil on nad tem kamnom in "učinkom krušne peči" navdušen.
Vendar pa me pred nakupom zanima nekaj stvari: prva stvar je debelina tega kamna - zadnjič sem nekje zasledila kamen, ki je imel poleg tudi podstavek za na mizo, ki je lahko obenem služil kot ročaji. Super, ampak je problem v tem, da je bil kamen debeline 1 cm, kar se mi zdi nekoliko malo. Se mi zdi, da je večji učinek, če je kamen debelejši, saj zadržuje več energije in toplote in mislim, da je zato to bolj podobno krušni peči, poleg tega pa ni tolikšne verjetnosti, da bi počil.
Po drugi strani, pa se mi zdi slabost debelejšega kamna ta, da se dolgo segreva. Kolikšno debelino kamna imate vi (tisti, ki ga imate ali pa če poznate koga, ki ga ima) in kakšne so vaše izkušnje z njim?
Naslednja stvar, ki me zanima pa je, kje in za koliko denarja se lahko ta kamen kupi? Bilo je sicer že nekaj govora o tem, vendar je tema stara 5 let, tako da bi bilo fajn dobiti še kakšne novejše informacije :) Če koga zanima, sem jaz našla nemško grosistično trgovino, ki ponuja stvar od 17 € naprej, lahko pa se pri njih kupi tudi loparje. Tukaj je link od trgovine:
http://shop.strato.de/epages/61223432.sf/de_DE/?Obj
Vendar pa bi jaz to raje kupila v Sloveniji. Vem, da bi lahko naročila pri kamnoseku, vendar bi še raje videla, da bi bila stvar narejena namensko za to. Zanima me tudi, če kaj veste, če ribenčan prodaja tudi te loparje?
Dovolj vprašanj zaenkrat, upam na kakšen odgovor, saj mi na enem drugem forumu niso znali povedati nič o tem (oz. ni bilo sploh odgovorov)..
Prijetno kuharsko ustvarjanje želim vsem,
Andreja
studentka1
Sporočilo je spremenil(a) studentka1 dne 10. 2011 18:16