Zanima me, ce v kuhinji uporabljate kaj proseno kaso in kaj skuhate z njo.
LP,
Heike
Zanima me, ce v kuhinji uporabljate kaj proseno kaso in kaj skuhate z njo.
LP,
Heike
11. apr 2006 12:10
Jaz jo skuham na mleku in posipam s sladkorjem in cimetom ali pa s čokolado. Naredila sem tudi že zelenjavno pito iz prosene kaše (krhko testo, nadev je pa iz kuhane kaše z zelenjavo), na eni od teh kaš je recept za kašo s češpljami,... Narastki, dam jo tudi v kruh ali kako pecivo. Veri
11. apr 2006 12:20
Dostikrat v kakšno čorbo vržem pest prosene kaše, da jo "podkrepim"; na čebuli prepražim bučke, dodam kašo, podlivam ter dušim do mehkega - je krasna priloga; v kislo repo "bujta repa" Pozdravček!
11. apr 2006 12:35
Kašnato zelje (prosena kaša kuhana, kislo zelje kuhano, naložiš v pekač v plasteh, vmes lahko suho meso, zabeliš z ocvirki ali slanino, spečeš), zraven lahko fižol v zrnju ali kaj od pujsa, ali kar samo. Ponekod jo imajo tudi za nadev za štruklje, meni osebno je dobra kuhana na mleku, samo slana in zabeljena z na maslu ocvrtim jajcem (cvrtje). Paše skupaj z zelenjavo, lahko je osnova za solato (kakor riževa ali testeninska) - dodaš nakockano kar pač najdeš v hladilniku. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca
11. apr 2006 12:35
delam enako kot Veri in Dragička, uporabljam jo pa v vseh primerih kjer se rabi riž (do sedaj še nisem poskusila rižote z morskimi sadeži, ampak po moje tudi to ne bi bilo slabo). Lisa
11. apr 2006 12:40
Pod priljubljenimi sem imela tole shranjeno: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5740 Pa lep pozdrav! Atina
11. apr 2006 13:04
proseno kašo skuham v mleku, ko je kaša napol kuhana dodam suhe slive. Zabelim pa s tropinami (precvrta smeta). lp ZLATA
11. apr 2006 13:37
sine nam je včeraj skuhal ajdovo kašo z gobami.Tako kot je povedala Lisa,Dragička in Veri tudi pri nas uporabljamo kašo vse povsod.Rižota z morskimi sadeži je bila tudi super.Proseno kašo sem sinu zelo velikokrat skuhala v mleku ko je bil še mlajši. LP Stanka Stankaa
11. apr 2006 13:39
S kislo repo. Mljac. Mamamia mamamia
11. apr 2006 14:23
Veri je napisal/a: |
Jaz jo skuham na mleku in posipam s sladkorjem in cimetom ............................ Veri |
11. apr 2006 14:26
ežoj, ti si faca! VranaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rezanci Tagliatelle na bolonjski način
Lečin curry s kruhovimi cmoki