29. maj 2009 15:30
Hvala, res ste zlate - rešitev mi je pomagala najti kar moja hčerkica. Gre za moje prvo takšno delo - namreč pesmico, v kateri sodelujejo otroci in kjer mora biti zelo aktivna tudi učiteljica. Aja, papagaji zato, ker otroci ponavljajo gibe za gibi, ki jim jih kaže učiteljica in hkrati odgovarjajo na vprašanja. Mali papagaji Mali papagaji, to smo mi, naučili bi se radi kaj na glavi imamo vsi. Jaz sem glavna papagajka, to se ve, pokažem vam kako to gre. Zdaj pokimajmo z glavo. No, otroci, a, bo šlo? JAAaaaaa ( otroci kimajo ) Zdaj se primimo za nos. Ste otroci temu kos? JAAaaaaa ( otroci se držijo za nosove ) Zdaj pokrijmo si oči. No, otroci, a, boli? NEEeeeeee ( otroci si pokrivajo oči ) Zdaj pokrijmo si uho. No, otroci, a, bo šlo? JAAaaaaaa ( otroci si pokrivajo ušesa ) Pa pokrijmo si še usta........ ( učiteljica "debelo pogleda" ) Ha-ha-ha-ha.......... Je pa vmes nastala še ena podobna: Skokci V vrsti naše so noge, primejo se naj roke. Hitro krog zdaj naredimo, plesa že se veselimo. No, pa skočimo v levo - in naprej - in še v desno. (učiteljica:) In kaj zdaj boš naredil, da prideš tja, kjer prej si bil? (otroci:) Zdaj nazaj bomo skočili, na starem mestu se dobili. lp, vanjatajnsek