9. avg 2010 18:05
katjushka je napisal/a: |
Zanima pa me, kako je s skuto pozimi, ko delam jogurt (mleku dodajam probiotični jogurt). Bi se lahko iz takšnega jogurta potem naredila skuta?katjushka |
Seveda.
rimljanka
9. avg 2010 18:05
katjushka je napisal/a: |
Zanima pa me, kako je s skuto pozimi, ko delam jogurt (mleku dodajam probiotični jogurt). Bi se lahko iz takšnega jogurta potem naredila skuta?katjushka |
Seveda.
rimljanka
20. maj 2013 18:52
marelica je napisal/a: |
Enostavno. Na bližnji kmetiji kupiš mleko in ga naliješ (nič ga ne kuhaš ! ) v skodelico ali jogurtov lonček in pustiš približno dan ali dva stati v kuhinji naprimer na pultu in dobiš čisto domače kislo mleko. Doma smo ugotovili, da če pomijemo skodelico s pomivalnim praškom, se mleko ne skisa. V takem primeru pa damo v melko eno žlico kupljenega navadnega jogurta. LP marelica |
spoštovana,kaj je vzrok,da se kislo mleko ali jogurt vleče kot#smrkelj#.
hvala za odgovor, stane
stane10
20. maj 2013 21:12
Za kisanje mleka se držim tehle pravil: ko ga dam kisat, je čisto sveže, nezavreto, ogreto na sobno temperaturo, na tej temperaturi se tudi kisa, je od kmeta ali iz mlekomata, v vsem času kisanja se NE SME PREMIKATI. Če hočem pogledati, ali je že kislo, samo čisto rahlo pihnem v smetano na površini. Če se ne premakne več, je mleko kislo.
Samo enkrat se mi je vleklo "kot smrkelj", - bilo je iz tetrapaka, dodala sem mu malo jogurta in prej je bilo v hladilniku. Od takrat mleka iz tetrapaka ne kisam in nimam problemov.
Katrca11
20. maj 2013 21:40
Se včasih zgodi, da se mleko vleče, takrat niso bile prisotne prave bakterije za kisanje, kot pravi moj mož , ki je dolga leta delal v mlekarni. Se nam tudi doma to zgodi, pa je domače mleko. Več dejavnikov lahko vpliva na to. Sem včasih prav jezna, pač dam novega kisat.
lucys
21. maj 2013 20:37
Tako kot je napisala lucys..zavrzi in daj novega kisat.
LP
petra.petraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hot dog v listnatem testu
Bowla s kozicami