Vprašanje za izkušene kuharice, ki jih na tej strani kar mrgoli.
Nekaj let sem bila vegetarjanka, potem sem po sili razmer začela jesti meso. Seveda v majhnih količinah in nikoli ga nisem sama pripravljala. Moj življenjski sopotnik pa bi vsake toliko jedel meso (v majhnih količinah), kar pomeni, da se šele dobro uvajam v skrivnosti priprave mesa. Dobro mi gredo od rok jedi, kjer je mesa le za vzorec (lazanja, musaka, rižota itd.) Ker sem načelno proti ocvrti hrani, dunajski ali pariški zrezki odpadejo. Najljubši so mi kakšni naravni zrezki v omaki, saj zraven pašejo široki rezanci. Tu pa se začne moj problem. Nekajkrat sem jih naredila po različnih receptih (tudi po teh iz baze), kjer sem včasih goveje ali svinjsko meso zamenjala za piščančje (na primer burgundska govedina ali file stroganov). Ugotovila sem, da je piščančje meso, če se nekaj časa kuha v omaki, trdo. Da je dobro, če je na hitro popečeno, sicer postane trdo in pusto. Imam prav ali delam kaj drugega napačno. Za vsak namig glede uporabe mesa v jedeh, kot so file stroganov, bo zelo hvaležna. Se opravičujem za osebno “mesno” zgodbo.
mimika