20. nov 2014 18:46
Amadej,
ko sem bila jaz v tistih letih, da jih je imel moj fant 19, pač nisem sanjala o večerji v petih hodih. Pa če se prav spomnim, sem v tistih časih padla na kar koli, kar mi je On skuhal ( sem imela srečo, da je izvrstno kuhal, pa tudi če ne bi...). Kolikor vidim in slišim, se to v naslednji generaciji ni kaj prida spremenilo.
Naredi torej nekaj, kar obvladaš. Nekaj enostavnega. Testenine ali njoki so lahko fantastična večerja, če si daš malo duška z omako. Pobrskaj malo po bazi receptov, najdeš ogromno - bodisi na bazi paradižnika ali smetane, kaj od tega izbrati, ti pa ne moremo reči, ker samo ti veš, kaj imata rada. Smetanova omaka z rakci in/ali gobami in/ali bučkami je lahko fenomenalna, če na koncu kaneš vanjo za pljunek vinjaka, ki ga suneš iz očetovega hrama. Rakce dobiš zmrznjene ali v slanici v Hoferju za par evrov, gobe nabereš ali izkoplješ iz maminega zmrzovalnika ali izpustiš, bučke imajo vsepovsod. Ali carbonara - ta boljšo tako servirajo s surovim rumenjakom, ki ga potem sam vmešeš v vroče špagete z omako, tako da ni skrbi, da bi ti med kuhanjem zakrknil in bi bilo vse štrukljasto. Se boš že zašel.
Pa lepo se imejta.
Sonja