Lepo pozdravljeni!
Zelo si želim speči makovo potico, a nimam recepta. A mi lahko kdo posreduje fajn recept za to potico?
Hvala.
tanja žavcer
Lepo pozdravljeni!
Zelo si želim speči makovo potico, a nimam recepta. A mi lahko kdo posreduje fajn recept za to potico?
Hvala.
tanja žavcer
7. apr 2004 22:06
Živjo! V bazi imaš recept, ki je povrhu še dobro ocenjen, mislim da ne boš zgrešila. LP Zala
8. apr 2004 7:42
Res je, recept v bazi je krasen. Imam pa še eno različico za nadev, ker testo je takšno pač - vzhajano testo za potice. Nadev od maka: V ½ l vrelega mleka zakuhaj zmleti mak in pusti naj vre 5 minut, nakar maso odstavi. Penasto vmešaj 5 dag margarine, dodaj 2 rumenjaka in 10 dkg sladkorja v prahu. Masi dodaj ohlajen mak, žlico drobtin, cimet, limonino lupino, malo ruma in sneg 2 beljakov, med katerega vtepeš 10 dag kristalnega sladkorja. Dober tek!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pure svedri s paradižnikom in baziliko
Casarecce iz čičerike z bučo, porom, brokolijem, šetrajem, parmezanom in olivami