9. sep 2014 19:48
Alergija na živila je lahko prehodnega obdobja. Moja že upokojena alergologinja je to zelo lepo razložila. Ista skupina alergenov ne gre skupaj- torej če podam mojo prehrano pred časom - jogurt, sir, tuna, paradižnik... To so mesebojne alergene snovi...predvsem pa moraš biti pozorna, če je večina hrane konzervirana. Če pa si alergična še na pršico, odpadejo vsi morski sadeži- gamberi, rakci....
Jaz imam še ostale, tudi na skuto, poskusi za nekaj časa spremeniti prehrano. Jaz sem močno reagirala na muslije, žitarice, od takrat dalje vse ostale alergije.
Imela sem 3 letno dieto, brez vseh žitaric, tune, morskih sadežov, tuno sem jedla zgolj z zeleno solato in nikoli paradižnikom, jogurt pa posebej.
Poskusi, očitno se tako kot meni alergeni ob uživanju ene in iste hrane nalagajo.
Od teh hudih reakcij, če včasih v restavracijah jem kaj zamznjenega morskega dobim odtekline okoli oči in izpuščaj...
Meni je sveža tuna pečena prepusta, kot pa so ti svetovale jo lahko skuhaš. Lahko pa uporabiš katero koli belo ribo in jo dušiš ali prepečeš, meni je to še boljše. Še boljše pa za nekaj časa prekineš.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi