12. apr 2005 17:24
Ha, če presedlamo na eksotiko, imam kar precej receptov za uporabo kosovoega mleka. Od sladoleda pa do piščančje juhe s kosovim mlekom, pa svinjskega curryja zgrahom in koruzo. Če koga zanima, naj sporoči, pošljem na direktni mail, da ne bomo obremenjevali tega foruma. Ali pa nekaj receptov napišem v direktorij eksotična hrana. Je pa res, da je vsebina kokosa izredno osvežilna, v tropskih državah ga prodajajo navrtanega in s slamico, tako da lahko piješ direktno iz oreha. Me je pa presenetilo, ko sem videla, da so na llmah in (od njimi)orehi v zelenem gladkem olupki in se šele pod tem skriva rjava "slama" ozoroma kokosov oreh, kot ga poznamo mi. Pa to ni še nič, kako nekateri nismo vedeli, kakšen je kokosov oreh "na izviru". ZAdnjič je bila namreč pri nas prijateljica, ki na drevesu ni prepoznala oreha (našega, domačega, da ne bi kdo mislil kokosovega), ker je pač še bil v zeleni lupini in ne rjav, kot ga poznamo iz trgovin. Pa smo rekli še kakšno o orehu. Pozdrav vsem, Mamamia mamamia