Pozdravljeni!
Na tržišču sem naletela na mandljevo mleko. Zanima me kakšne izkušnje imate z njim. Vesela bi bila tudi kakšnih okusnih receptov :)
Hvala vam že v naprej!
x_kaaty
Pozdravljeni!
Na tržišču sem naletela na mandljevo mleko. Zanima me kakšne izkušnje imate z njim. Vesela bi bila tudi kakšnih okusnih receptov :)
Hvala vam že v naprej!
x_kaaty
8. maj 2013 23:17
Najdeš več vrst -
- pravo mandljevo mleko (sestavini: mandlji, voda) z zelo kratkim rokom trajanja,
- sladko mandljevo mleko (lahko z agavinim sirupom, trsnim sladkorjem...) - super za muslije, smoothije, pudinge
- nesladkano m. mleko s podaljšanim rokom trajanja - uporabljaš ga kot običajno mleko.
Doma delam 'pravega', ostala dva sta za rezervo v hladilniku. Sladko različico pije najmlajša zvečer, včasih s kakavom, medom ali cimetom. Z njim tudi prelijem kosmiče (ovsene, ajdove) s sadjem, dobijo tak fin lešnikast priokus :). V mandljevem mleku včasih skuham tudi proseno kašo, sem ter tja tudi ajdovo, dodam naribano jabolko, rozine in suhe slive, orehe ipd. in je za zajtrk.
V glavnem ga torej uporabljamo kot nadomestek kravjega nleka, omejitev skoraj ni.
tulka
9. maj 2013 7:48
Najraje si ga pripravim kar sama. Je zelo enostavno in najbolj po mojem okusu.
Odličen mi je v kombinaciji z bananami. Zrelo banano naerežem na koščke, zalijem z malo mleka in zavrem ter malo pokuham, da se banana še malo zmehča, potem pa vse skupaj pretlačim z vilco, da dobim gosto zmes (kot nekakšen 'bananalino').
tracKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Vitlof s sirom
Fokača s paradižnikom in timijanom