Dc bled

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

19. feb 2013 19:46

Pa saj strah pred pregledi ni nekaj blazno nerazumljivega in sploh ne obsojanja vredno. Pregledi so pač precejkrat povezani z manjšo ali večjo bolečino in razumljivo je, da se človek tja odpravi z nekoliko nelagodja. Tudi sama imam pred tovrstnimi zadevami strah in sicer zato, ker imam zelo nizko toleranco za bolečino, ki se pri meni največkrat konča z izgubu zavesti (nazadnje sem omedlela, ko sem si samo zvila gleženj, kar samo po sebi ni niti b od resnih bolečin). Pa vendar me v življenju strah ni še niti enkrat odvrnil od kakega pregleda. Ker najprej, ko pridem do zdravnika običajno malo namignem, da sem precej prestrašena in so tovrstno te "pošasti" do mojega strahu zelo dojemljive, me potolažijo/poskušajo zadeve izpeljati kar se da neboleče. Ob tem si ponavljam, da je vsaka taka muka dobra zame. Pa pri pregledih, kjer to ne moti, v rokah žulim zapestnico, ki mi jo je podarila hudo draga oseba. Pa pri zobozdravniku, me v čakalnici počaka oče itd. Vsakega pač potolaži in pomiri kaj drugega in če je le možno naj to pred pregledom počne. Ker vse te otročje/čudaške/you name it prakse pomirjanja napetosti so čist ok.

To, da pa kidneš pred pregledom in ti vmes že poteče napotnica je pa ena čista neodgovornost in nezrelost. Ker taka oseba ali ni videla dosti hudih bolezni in bi tako znala ceniti preventivo (čuhica sicer trdi, da je tega dovolj izkusila) ali pa ni pošteno pomolila nosu izven matične države in testirala zdravstvenih uslug kje drugje, da bi videla, da imamo v SLO, kljub nekaterim napakam, se razume, še vedno zelo vredu zdravstvo, ki se mu lahko zaupa.

Viva Meier

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2348

21. feb 2013 2:22

Zašla sem na neko spletno stran v Hrvaškem jeziku, kjer se zdravniki zgovarjajo med seboj: Če ti gre pacient na živce, pošlji ga na čim več pregledov, s čim daljšo čakalno vrsto, da ga čim manj vidiš. Pa še hvaležen ti bo, da si res dobro raziskal, kaj mu je!

Ne vem, če je pri nas mogoče tudi kaj podobnega?  Čakalne vrste so precej dolge, ali  ne?

Katrca11

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti