25. dec 2012 10:36
Šla pogledat, zdaj vem za kaj gre.
Imam pomislek - 80 dni in seznam držav. Težko rečeš, da je to ravno pot okoli sveta, vsaj si jaz si pod tem predtavljam nekaj več. A nekaj gotovo je, dragocene izkušnje nedvomno. O oddaji težko karkoli rečem, ker nisem gledala, bom pa vsekakor to storila, ker me res zanima, kaj so doživeli in kako bodo to predstavili.
Naši prijatelji - sicer brez otrok - so po svetu potovali dve leti in nekaj mesecev. Res sta obredla ves svet, živela po več tednov ali celo mesecev v določenih okoljih, eden od njiju se je celo zdravil, ker nkakor nista mogla domov. Delala sta na plantažah, v kuhinjah in še kje, tudi bežala, da sta si rešila življenje ... po več mesecev sta bivala na vseh celinah, bila na tem, da na črni celini celo ostaneta, a sta se potem vrnila domov. Vmes preživljala krize, se razhajala, spala po najbolj bednih kolibah in včasih, ko sta se spomnila civilizacije, odšla za tri ali štiri dni v odličen hotel.
V nastajanju je njuna knjiga. Glede na to, kakšna mojstra fotografije sta, in ona tudi v pisanju (njene bloge sem dobesedno "požirala"), upam trditi, da bo to ena boljših popotniških knjig.
mamamia