6. feb 2013 9:37
To so starši.ki tekajo toliko let za otrokom in mu brišejo smrkelj,ker:"on je premajhen in ne zna",pri 14 se čudijo,kako to,da mu visi svečka iz nosu.Bože pomozi,same so ga tako navadile,saj tak otrok točno ve,da mu ni treba,ker bo itak mama prihitela za njim in to zrihtala.Meni so se smejali,ko sem s hčerko,ko je bila še majhna,računala položnice,na glas povedala koliko mi ostane za benzin,kaj lahko kupim,kaj ne-zdaj bi se lahko smejala jaz njim,ampak ni vredno.Ne vem ali se mi smilijo ali kaj-zabluzili so.Tudi če otrok polije,kako eni zganjajo hudiča in pol,hitijo za njim brisat,češ saj ne boš obrisal prav,ti ne znaš,si še premajhen-to je tista velika napaka,še nobeden se ni rodil,da bi iz prve naredil vse prav.Otrok je tudi človek,ki ga je treba spoštovat.In tako leta minevajo in tak otrok ne more biti samostojen in ponosen sam nase.Pomislite tako:ali je življensko nevarno,če polije?Ni.In bolj ko boste kričali,bolj bo otrok polival in bil v vaših očeh nesposoben.Že v zgodnjem otroštvu sem mojo naučila,v ćetrtem predalu so krpe,pobriši in nesi za oprat-tako enostavno,da bolj ne more bit.Tudi,ko je hodila v vrtec,je vsake toliko izrazila željo,da si zlika.Seveda sem ji dovolila,ampak,kako me je bilo sram,ko je bila zmečkana,a tega si nisem dovolila pokazati.Ko bi jo vi videli s kakšnim ponosom je cuzala dudu,imela iskrice v očeh,ponos,zadovoljnost sama s sabo,ne ,ne da se povedati z besedami.Se spomnim,me je ženska ,zaradi zdravstvenih težav prosila za pomoč-sem prišla utrujena in lačna domov,sem plela vrt,me je čakal krožnik in pribor."Mama usedi se",je rekla.Nisem mogla skriti solz."Saj me ti vedno strežeš",mi je še reklaSi mislite,pa za druge sem delala...Pa,da ne boste mislili bogvekaj,ker,ko pride iz šole,poje kosilo in gre takoj v službo.Redkokdaj je prosta,a kadar je tudi kaj skuha,speče,počisti po hiši in normalno,gre tudi pohajat.Najbolj cenim to,kar naredi sama od sebeTudi ko je delala izpit za motor,za avto,sem jo čakala po 2 uri,ker se mi ni splačalo,že zaradi benzina,domov,ma ne 3x,po 10 mi povrne.Večinoma se financira sama(oblačila,make-up...) pa vmes kupi tudi meni kaj,pa magari je to modrc ,ker ve,da bogvekaj si ne morem privoščiti in vsake toliko kupi kaj za v hladilnik.Namesto,da bi ji jaz dala,ona meni.Sicer je imela nekaj malega pubertetniških motenj,me čudi,še malo jih je bilo,pa je šlo mimo.Vsake toliko se zjočem,ker niti v sanjah si nisem mislila,da bom imela tako dobro hčer.
andreja m
Sporočilo je spremenil(a) andreja m dne 06. 2013 09:40