Turisticna agencija globalturist

carsolina  

član od: 15.2.2011

sporočila: 61

tema odprta - 1. avg 2012 18:03 | ogledi: 7.702 | odgovori: 5

Pozdravljeni,

zanima me ali ima kdo od vas izkusnje s turisticno agencijo globalturist, ker gremo prvic z njimi na dopust in ne vem kaj naj pricakujem...

hvala za vase odgovore in lp

carsolina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

1. avg 2012 19:04

Pričakuj tisto, kar si plačala, tega se mora držat vsaka agencija. A prodaja svoje prdukte ali le prodaja aranžmaje drugih agencij?

mamamia

carsolina  

član od: 15.2.2011

sporočila: 61

1. avg 2012 19:24

mislim, da prodajajo tuje produkte..pricakovat kar placas pa...odvisno...enkrat sem se ze opekla...

carsolina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

1. avg 2012 19:48

Ja, vem, kako je to, ko pričkuješ nekaj drugega, kot dobiš. Sploh ko agencije le prodajajo programe drugih zna biti spolzek teren. Podrobno si preberi drobni tisk v pogodbi o aranžmaju, predvsem pa se je treba o namestitvah in vsem, kar vsebuje "paket", podrobno pozanimati že pred plačilom. Že zato, da lahko uveljavljaš svoje zehteve, če se agencija ni držala dogovorjenega in plačanega. Ker obrnit te znajo en,dva tri. Upam, da se bo pri tebi vse dobro izteklo.

Je pa treba imeti realna pričakovanja. Za 350 evrov za 14 dni verjetno ne moreš pričakovati kakega luksuza in posebnih storitev v hotelu s petimi zvezdicami, če malce karikiram zadevo.

 

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. avg 2012 21:53

Carsolina, če človek ne dobi tistega, kar je pričakoval, dobi pač izkušnjo.

Si se pač enkrat malo opekla. In kaj potem? Pa saj to ni drama, to je kvečjemu komedija. Čez nekaj časa človek itak pogleda kak flop od turistične storitve kot primer komičnega filma, ki se mu je pač zgodil. Zoprni receptorji, zanič plaža, ropot v kopalnici je čez nekaj časa popolnoma brez veze. Če se zna človek temu smejati. Ča pa to še kar nekaj časa nosi v sebi, pa pač nosi zaradi tega, ker mu ni potegnilo, da se takega bremena ne splača nositi.

In ob tem tista klasiš zgodba o dveh budističnih menihih, ki sta šla peš iz enega samostana na obisk v drugi samostan in je to trajalo cel dan. In sta več ali manj molčala na poti in se koncentirala na zen. Nekje na sredi dneva sta prišla do ceste, ki je bila zaradi nedavnega dežja razrita in je v bistvu čez cesto tekel hudournik. Na drugi strani je bila neka lepotica, ki ni zmogla prebresti hudournika. In je budistični mojster ročno rekel, nič se ne boj, prebredel tisto vodo, si dal žensko na rame, prebredel vodo z žensko na hrbtu še enkrat, na drugi strani odložil lepotico, ona je rekla "hvala lepa", šla v svojo smer, meniha pa sta nadaljevala pot do samostana, kamor sta prišla pod večerom. In pred spanjem je mlajši menih končno zbral pogum in se približal mojstru zena in rekel

- Mojster, dovolite, da vas nekaj vprašam, če smem...

- No, kar vprašaj,

- Poglejte, mojster, naš red je zelo strog. Dan preživimo v molitvi in kontemplaciji, osredotočeni in se bolj malo pogovarjamo med sabo. Z ženskami pa sploh ne. Sploh nimamo stikov z njimi. Vi ste pa danes govorili z žensko, bili ste z njo v stiku, nesli ste jo čez vodo na drugi breg...

- In tam sem jo tudi pustil. Ti pa, kot vidim, jo pa še vedno nosiš s sabo.

 

Tko je shvatio, shvatio je.

Vendelina jr.

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

1. avg 2012 23:56

robida

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti