Sedežno garnituro sva kupila oktobra lani. Opažala sva, da se ob obremenitvi (pri sedenju in ležanju) preveč posede. Rekla sva, da se bova oglasila v trgovini in pogledala, če je na njihovem razstavnem eksponatu enako posedena ob obremenitvi. Razlika je bila neverjetna, zato jo takrat decembra reklamirava, januarja letos jo je prisel pogledati tehnik iz prodajalne kjer sva jo kupila. Naročijo ogled direktno iz firme kjer je bila izdelana. Iz firme me kljičejo konec januarja za datum, ki ga čez teden dni odpovejo..ponovno kličejo februarja in spet po tednu dni odpovejo. Kličem prodajalca, ki kontaktira firmo iz katere me pokličejo v začetku marca in končno, po dobrih dveh mesecih, dobiva servis (14.3.). Serviser je (z dobro namerno pomočjo mojega partnerja) prikrajšal in napel vzmeti, za kar je porabil dobri 2 uri. Po tednu dni spusti 1. vzmet..o tem obvestim prodajalca, s katerim ponovno napiševa reklamacijo. Dan po ponovni reklamaciji spusti 2.vzmet. Ker ni ne duha in ne sluha o klicu serviserja iz firme (po 14ih dneh) ponovno pokličem prodajalca, ki ponovno kontaktira firmo. Do zdaj so nama spustile vsaj 3 vzmeti in to na ležalnem delu, ki je zdaj poseden kakor viseča mreža . Od drugega postopka reklamacije je zdaj minilo že skoraj 6 tednov, o klicu iz firme (ki je v Nemčiji) za določitev datuma servisa pa ni ne duha in ne sluha.
Je kdo seznanjen kaj lahko kot stranka zahtevam? Ali je imel kdo že podobno zgodbo?
Garancija nama velja še samo 5 mesecev, čeprav mi je soseda rekla, da kolikor se ji zdi, bi mi jo morali podaljšati za ves čas reklamacije. Najraje bi jim jo odpeljala v trgovino, kjer sem jo kupila in naj oni naprej urejajo reklamacijo, oz mi naj vrnejo kupnino.
Prosim za nasvet.
LP
pe3ca