19. jan 2012 18:22
limnol je napisal/a: |
Hm..... a si že kdaj kuhal navadno krušno testo v kozarčkih? To bi znalo priti nekako tako kot kitajski kruhki na pari, zanimiva idaja. Jaz sem poskusila v parnem kuhalniku, pa so bili znotraj dobri, od zunaj pa nekam pacasti. Bo treba enkrat poskusit tvojo varianto. |
Mislite s kvasom namesto s kefirjevo brozgo vzhajano testo? Ne vem, zakaj bi bila med tem dvojim bistvena razlika.
Sicer pa pravim, da s tem svojim kruhom to počnem že nekaj časa, a ker imam samo en kozarček brez zožitve, potem večinoma tega kruha ne dobim ven brez kirurških akrobacij
Če pa ste imeli v mislih kuhanje kruha v nepokritem kozarčku - za takojšnjo porabo, pa tudi to počnem, ja. Krasen pride: nič pocast, ker ni v stiku z vodo, nič izsušen, ker ni na suhem zraku, pa zelo rahel in enakomerno "pečen". Brez težave gre tudi v kakih loncih/skledah/modelih/ipd., skratka, tako rekoč v vsem, kar zdrži enourno kuhanje. Treba pa je temeljito pokriti in zatesniti (najlaže z alufolijo), da ne vdira voda. Včasih pokrijem tudi samo s krožnikom - potem pride povrhu malo bolj moker, a razmočenost ne seže globlje od "skorje".
Meni je tak kruh boljši in na nek način lažji za pripravo (ne da se ga npr. zažgati, nikoli ni presuh, nikdar znotraj surov, ne more se razlezti v lepinjo ipd.). Edino ljubiteljem skorje gre na ob njem.