Vedno dražja hrana

acerin  

član od: 6.3.2011

sporočila: 9

7. mar 2011 16:13

Draga pozejdon, hvala. se strinjam z duhom vašega sporočila. Vsakdo lahko naredi kaj in vsakdo lahko najde zaloge časa, ki ga nameni "čemu drugemu" - pa karkoli to že je. Malo se je treba ozreti okoli sebe in razmisliti. Brez tega pa res ne gre. Lepo popoldne. Aleš Čerin

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

7. mar 2011 16:55

Se podpišem pod Rimljanko in tudi pod pozejdon. Sama sem recimo dva otroka vlačila po obronkih gozda skupaj s košaro in palico, pa mi je uspelo nabrati čaja za celo zimo.

Bi pa vseeno , glede na teme nazaj malo poskusila zaščititi kmeta. Toliko vidim sedaj ,kako to deluje, mogoče je včasih bilo ravno tako, vendar naš oče ni računal kaj se mu splača in kaj ne, ta mladi pa to računa.  Če nekomu pelje gnoj, velja pravilo, ki ga sicer ne vem natanko, ampak en trosilec gnoja je cena toliko in toliko vreč umetnega gnojila. Ker je umetno gnojilo zelo drago je posledično drag tudi hlevski gnoj+ vožnja-nafta - je prikolica gnoja predraga. Meni ga pripelje po bratski ceni , kar mi tudi pove. Če je njiva malo večja , najbrž ni junaka, ki bi jo celo na roke preštihal. Se spet potrebuje traktor in če moraš za to najeti nekoga in ga plačati, pride zelo drago.Naj vmes povem tudi to, da tukaj kjer imam sedaj njivo je zemljica zelo rahla, tam  od kjer sem , pa je tako trda, da je potrebno prefrezatim, prebranati pa je še problem.

Veliko dejavnikov je , ki vpliva na marsikaj. Ljudje se na različne načine posvečamo določenim zadevam, najbrž ni vedno lenoba zraven, če se v nekaj ne spustiš. Pri nas lahko zdajle na vrtičku kidam še sneg, nekje pa že veselo vrtnarijo.Pridelek je vezan tudi na to.

Sama rabim avto samo za to, da razvozim otroke. Strošek je pa precejšen. Da ne govorim koliko pustim pri tabolšem sosedu. Raje ne računam več.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

7. mar 2011 17:08

Sploh ne razumem, zakaj kupujete pri najboljšem sosedu, če pa je drugje ceneje? Iste stvari, isti proizvajalec.

tulka

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

7. mar 2011 18:04

tulka je napisal/a:

Sploh ne razumem, zakaj kupujete pri najboljšem sosedu, če pa je drugje ceneje? Iste stvari, isti proizvajalec.



tulka

Za druge ne vem, jaz zato, ker v mojem kraju ni nobene druge trgovine. Najbljižji cenejši ponudnik je 5 km oddaljen. Ker nimam avta, mi je to, predvsem v slabem vremenu,  preveč. Podobno ravnajo tudi moji sokrajani, enim so ekskurzije v primestna nakupovalna središča odveč še od časov, ko smo se hočeš nočeš vozili čez mejo po vse od cementa do banan, drugi so zadrti meščani, ki so se poleg drugih, pripravljeni sprijazniti tudi s to nevšečnostjo, ki spremlja življenje  v mestnem jedru.

 

 

nola

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15178

7. mar 2011 19:50

Pa naj meni nekdo pove, kako ob dveh srednješolkah, ki se vsakodnevno vozita v šolo z primestnim in mestnim avtobusom, možem, ki ima v eno smer 30 km, sinčkom, ki še obiskuje vrtec in mojo brezposelnostjo prihranimo. Hrano kupujemo, ker nimamo vrta. Poleti mi nekaj da moja mami, ampak to je za sproti. Saj se trudim in nabiram regrat, čemaž, lipovo cvetje, bezeg, ostala zelišča in gozdne sadeže in gobe, če jih najdem. Na morju lovor, timijan, žajbelj. Tudi posadim si vrtna zelišča, vendar na balkonu ne uspevajo tako kot pri mami na vrtu. Pa še vedno vkuhavam zelenjavo, pa kuham džeme.. Toda kje je vse ostalo- moka, jajca, meso, mleko, riž, ribe.... Poskušam nekako čarati, toda ko vsako soboto pišem listek za nabavo se kar zgrozim... Ja res upam, da bova še prišla do kakšne hiške in svojega vrta.....

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. mar 2011 10:00

Trixi, ne moreš prihranit. Držim pesti za tvojo zaposlitev. Suerte.

Vendelina jr.

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

8. mar 2011 12:25

Takih kot je Trixi, nas je iz dneva v dan več. Tukaj pa se res pokaže, da smo Slovenceljni. Potrpežljivo šparamo, mal čaramo in gremo skoz mesec. Meni je tega že dovolj. Malčica Sporočilo je spremenil(a) MALČICA dne 08. 2011 12:32

neznan uporabnik

8. mar 2011 14:42

Draga Malčica, prosim te, ne piši, da smo Slovenceljni.

Pa niti zase ni treba reči, da si Slovenceljka.

Ker če boš sama sebi rekla, da si Slovenceljka, boš res Slovenceljka.

Če si pa medtem, ko ti to pišem, že postala Slovenceljka, potem pa "Srečno hodi!".

 

Imamo obiske iz tujine. Zelo naporne. Ker postavljajo enostavna vprašanja. Na katera me je, če že znam, sram odgovoriti.

Lahko bi se izgovorila, da smo pač Slovenceljni. Pa se ne morem, ker ne razumejo, kaj Slovencelj pomeni.

Tudi jaz pravzaprav ne vem, kaj pomeni Slovencelj.

Če lahko kdo definira v enem stavku?

(ampak tako, da lahko tujcu razložim. Pri tujcu ne moreš hvatati krivine s frazami "saj vsi vemo kaj je to" KVAK)

japaja

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

8. mar 2011 14:45

japaja je napisal/a:
<

Tudi jaz pravzaprav ne vem, kaj pomeni Slovencelj.

japaja
Če ne veš, kaj to pomeni, zakaj tako lepo prosiš Malčico, naj tega ne piše?? JanisJoplin

neznan uporabnik

8. mar 2011 14:52

No prov.
Malčica, ali mi lahko najprej poveš, kakšna je definicija Slovenceljna?

 

Tebi, JanisJoplin, pa hvala za opozorilo.

japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti