Dietetna peciva

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

29. okt 2010 19:33

nola je napisal/a:
Sem pa tudi jaz nekaj napekla in nakuhala z baobabom (hvala za material), pa nisem vedela, če je prav, da pošljem recepte v bazo. Če ti je prav, jih pa bom.

Kar se mene tiče, več kot prav! :) Saj veš kako je, če nekaj sam čaraš in ocenjuješ. Na eni strani prenajeden in na drugi hitro nekritičen.

 

Glede lahkih peciv, se sladkor res z lahkoto omeji ali nadomesti. Precej večji problem se mi zdi maščoba. Kako jo nadomestit in ohranit tisto slastnost? je tu na forumu kakšna ideja? Enkrat sem to probal s pečeno moko, pa je bila taka katastrofa, da do dandanes nisem zbral pogum za ponovitev. :)

LP

Sergej

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

29. okt 2010 20:37

Se pač izbirajo sladice brez masla, morda se uporabi dobra kokosova maščoba. Ne smemo pozabiti, da imajo tudi vsi oreški veliko vsebnost maščob. Resda zdravih, rastlinskih, a kar je preveč, je pač preveč.

 

Tudi sama sem iz zdravstvenih razlogov kaki dve leti "tenko piskala", ker razen kakega jabolčnega ali borovničevega zavitka (ker je testo brez masla in rumenjakov)  ali nemastne skute s sadjem nisem smela tako rekoč ničesar sladkega zaužiti, niti "light" peciva. Imam tako kar nekaj napotkov za dietne sladice, samo je zdaj to skrito v kotu, ker spet lahko sladko papcam.

 

Sladil pa ne maram, ker imajo tako umeten okus. Raje potem brez sladkorja, če bi že morala izbirati.

 

Mamamia

 

mamamia

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

30. okt 2010 16:09

mamamia, (upam da ni preveč osebno), kaj pa je bilo narobe s tvojim zdravjem, da si samo en čas pazila na mastno, sedaj pa ti ni več potrebno? oprosti, vendar se mi ne zdi smiselno :S

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti