Bolniški stalež in zdravstveno zavarovanje

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

27. okt 2010 10:18

Ne bo držalo Multivitamin; pri menjavi zavarovalnice ti nova zavarovalnica ne upošteva trimesečne čakalne dobe. Omenjena čakalna doba se upošteva le v primeru, da si dodatnega zavarovanja ne urediš v 30 dneh od takrat, ko postaneš zavezanec (v 30 dneh po poteku statusa študenta ali po več kot 30dnevni prekinitvi zavarovanja).

Issi

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

30. okt 2010 15:47

Prav lepo se zahvaljujem vsem za nasvete in lepe želje. Naj povem, da se je vse izteklo zelo dobro. Šla sem do šefa, (korajžo sem zbirala dva dni) lepo sva se pogovorila in obljubil mi je,da me služba čaka ko se pozdravim. Razen v primeru če bi bilo kaj z firmo narobe. (pa res drži kar on reče). Pogodbo mi bodo pa prekinili in me potem znova zaposlili. No, uglavnem imam zdaj bolj mirne živce in nalogo, da se čimprej pozdravim.. Hvala še enkrat. Hema

anaboleyn  

član od: 18.1.2010

sporočila: 91

30. okt 2010 20:07

No, Hema, saj bo šlo! Sedaj pa pazi, da si boš uredila status na zavodu za zaposlovanje in pa glede bolniške. če si jo že začela, da ne boš brez denarja! Želim ti, da bo šef res držal besedo! anaboleyn

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

1. nov 2010 21:27

V tej zgodbi je  nekaj podatkov, ki najbrž ne držijo . Pogodbo imaš sklenjeno za določen čas in ta določen čas ne more v celoti pomeniti preskusne dobe.

NAmen preskusne dobe je preveriti sposobnost za delo in sicer ti. poklicno sposobnost, po domače, ali te je s tvojimi znanjem in spretnostmi vredno zaposliti. V pogodbi mora biti napisano, kdo ocenjuje in na koncu imaš pravico, da ti sporočijo tudi oceno.

Ni dovoljeljeno, da se ocena negativna, če v tem času zboliš. Se pa nagibam k temu, da do ocena zaradi interesa delodajalca  " megleno " nagativna.

Bojim si, da ta ta delodajalec ne bo nikoli več zaposlil, ker si zanj " škrat".

 

Druga stvar pa so potem tvoje pravice na zavodu. Če si prejšnjo pogodbo za nedoločen čas odpovedala zaradi zaposlitve za določen čas in potem ne opraviš preiskusne dobe, ali pa ti izteče določen čas, ti na bodo najbrž na zavodu odklonili pravice, tj, nadomestilo.Ker si se sama spravila v brezposelnost.

Če bodo dali še negativno oceno preskusne dobe, upam, da ni projekt usposabljanja, boš imela težave.

Pri nas se delodajalci borijo za fleksibilno zaposlitve, kar pomeni, da ti reče, da naj se jutri ne vrneš ( o načinimu ne bi pisala), ni pa nobenega predologa, da bi lahko zavarovanec, torej tisti, ki plačuje prispevek za brezposelnost, imel možnost, da po svoji pameti ( brez obveščanja inšpektorja in preverjanja zakonitosti), odide iz podjetja in vseeno pridobi pravico do nadomestila.

 

Po sedanji zakonodaji nimaš pravice, če si brezposelnost povzročil sam.

 

 

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti