3. okt 2015 12:47
Ja, dovoljeno je nabrati 2 kg gob po osebi dnevno. Po mojem je to za rekreativno gobarjenje za lastne potrebe dovolj. In inšpektorji niso samo na Pokljuki, sam sem v okolici Ljubljane že parkrat nabasal nanj. Prvič sem mu rekel, da mu dam za pijačo, če mi košarico napolni do dveh kilogramov. Niso preveč za hece. Pri zadnjem srečanju z njim pa sem imel probleme, ker sva z ženo skupaj nabrala cca 3 kg gob, ki sem jih nosil sam v eni košarici. Za inšpektorja sem bil v prekršku, ker sem nosil 3 kg gob, zanj žena pač ni nabrala nič, ker ni nič nosila. Ali razumete to birokratsko inšpektorsko logiko?! V izogib tem banalnim situacijam svetujem, da vsak član družine nosi svojo košarico!
Izražam jezo nad vsemi "profi" gobarji, ki načrtno ropajo gozdove za svoj dobiček in se ne menijo za zakonsko opredeljene kvote.
Izražam jezo nad vsemi gobarji, ki ne spoštujejo dejstva, da so gosti v gozdu, ki ima svojega lastnika. Le kdo odvrže prazno pločevinko piva na svoj ali sosedov vrt?
Izražam jezo tudi na tiste lastnike gozdov, ki samo izrabljajo dejstvo, da so lastniki, v tem smislu pa ne naredijo nič, razen da se šopirijo z lastništvom in preganjajo obiskovalce svoji gozdov.
Sicer pa sem zelo miren človek!
lp
Booris
booris