Vstopnice french open

lartep  

član od: 19.11.2008

sporočila: 165

tema odprta - 17. maj 2010 17:50 | ogledi: 1.440 | odgovori: 2

Torej,

imam karte za French open, kupljene preko TIcketexpres - internetni ponudnik kart.

Seveda se ne glasijo na moje ime, pa me zanima, ali so s tem težave, ali pri vseh kartah gledajo tudi osebni dokument. Nekateri strašijo s tem, ampak mi ni jasno, zakaj bi potem take karte prodajali, če jih ne bi mogli uporabiti.

Torej, ima kdo izkušnjo, da je s tako karto, ki se ni glasila na njega, prišel notri?

lartep

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. maj 2010 19:54

Kdo ti je pa tako bljuvotino od zamisli uspel prodati..... Praviloma se vstopnice za prireditve ne glasijo na prinosnika - če gre za javno prireditev in če ne gre za VIP gosta ali za kakšnega spešl gest stara, kjer je pa itak posebna obravnava. Je pa dejstvo, da obstaja postopek pri vstopanju in izstopanju. Ravno vsega s sabo ne moreš nesti (ampak za to ni treba iti na Roland Garros, omejitve so več-ali-manj na vsaki prireditvi, kjer je več obiskovalcev), pa zna biti, da bodo varnostniki malo mahali z metalnimi detektorji itd itd.., ampak osebnega dokumenta pa kljub temu ne bodo kar tako zahtevali. Ker, za to, da nekdo preveri tvojo identito in zahteva dokument - za to morajo biti pa malo bolj resne pravne podlage in tudi je definirano, kdaj in v kakšnem primeru in kdo lahko to zahteva. In varnostniki tega praviloma ne smejo. Word of advice: za to, da nekdo zahteva tvoj dokument, ti mora predhodno razložiti, zakaj ga zahteva in če ti tega ne razloži, je tvoja pravica, da ti razloži pravno podlago. To, za začetek, lahko vadiš že na pošti, ko boš sprejemala priporočene pošiljke, tako da boš do prihoda v prijazno državo galskih petelinov že imela rutino. Veliko užitka v Franciji in pamet v glavo. Vsega pa tudi ni treba verjeti. Vendelina jr.

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

17. maj 2010 22:37

Lartep, če se ne glasijo na tvoje ime, ni problema. Če pa se, in to je velikokrat na kakšnih pomembnejših in večjih tekmah, včasih pa tudi pri običajnih, potem vedno pregledajo osebni dokument (s tem si že vnaprej seznanjen). S tem poskušajo na kakšnih nogometnih tekmah preprečiti, da bi se kakšni 'kvalificirani' navijači postavili na napačno stran Tako da, če se bodo kdaj vstopnice glasile na tvoje ime, boš mogla pokazati osebni dokument. In res ti lahko razložijo kako in kaj, in če še vedno ne boš prepričana, ali ti lahko pregledajo to tvojo osebno listino, takrat bo najbrž tekma ali dogodek že zdavnaj mimo. Pa uživaj na French open (foušsemti) Mateja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti