27. okt 2012 19:29
Moja izkušnja s polnjenimi piščančjimi ali pa puranovimi prsmi je naslednja (če komu pomaga):
- Najprej sem gledala nekaj TV kuharjev in vsi so delali različnie file, položili na meso, potem pa, kolikor je tisto razrezano meso zmoglo, iz tega naredili nek zavitek, zadveo povezali z vrvjo in dali peči in potem so morda dvakrat polili zadevo med pečenjem.....in potem so pred kamero govorili, kako dobro da je tisto.
- Jaz sem potem pri prvi taki polnjeno-zaviti zadevščini naredila tako, kot sem videla na tevejki. Pa je bilo meso strahovito suho in ajoj, saj pojedlo smo, ampak smo jedli že bolje. Fila je bila premehka, meso pa suho in brez okus, kot bi jedel pečene vezalke.
- Nakar sem meso vedno prej v nečem namočila (btw, tudi namočeno v mleku in olivnem olju z baziliko je dobra kombinacija, to sem zadnjič odkrila) in sedaj delam take polnjene zadevščine (kadar je pač prilika za to) na že precej namočene mesu. Potem pa zadevo pečem na nizki temperaturi in tako zadeva res postane sočna in se tudi prepoji. Ker se dolgo časa peče zaradi nizkih temperatur, se tudi vse skupaj bolj sprime in potem pri rezanju ravno ne razpade na prafaktorje.
Vendelina jr.