Dekleta in fantje, spet potrebujem malo vaše pomoči. Še prej pa naj vsem zaželim lepe praznike in ne preživite jih tako veliko za računalnikom kot jih jaz.
Po spletu bi rada naročila nekaj oblekic, ker so ceneje kot pa pri nas. Problem nastane pri konfekcijskih številkah. Sicer me je moj lepo izmeril vsepovsod, kjer je seveda bilo treba, na spletni strani je tudi tabela, kjer pogledaš, v katero številko sodiš,... Vendar sem jaz še vedno skeptična. Namreč, če gledam po katalogu od enega teh naših ponudnikov oblek, potem imam številko 40, vendar jaz vedno naročim najmanjšo kar obstaja (36 ali celo 34), ker sem se že naučila, da ima ta ponudnik kataloške prodaje večje številke, zato vedno naročim manjšo. Verjetno imate tudi druge takšne izkušnje. Zato ne bi rada vse kar si naročim iz Anglije tudi pošiljala nazaj, ker poštnina ni tako zanemarljiva.
Kakšne so pa vaše ozkušnje pri nakupu konfekcije v tej deželi? Po mojem merjenju naj bi bila moja konfekcijska številka 10, kar pomeni S, kar pomeni 38 po naše in 8 po ameriški številki.
No, sedaj vidite s čim se ukvarjam te praznike.
Hvala vsem za pomoč.
Jelenckova