2. okt 2009 16:52
Jaz muffine oblijem s čokolado in nato okrasim, še preden se ta strdi (posujem s kokosovo moko ali mrvicami, perlami in podobnim). Na strjeno čokolado lahko daš tudi tičino maso in potem okrasiš še z drobnimi figuricami. Čez strjeno čokolado lahko tudi rišeš s čokolado druge barve (npr. belo na črno, rjavo na belo). S čokolado lahko narediš tudi t.i. pajkovo mrežo - narišeš spiralo in nato z zobotrebcem vlečeš črte iz centra navzven.
Osebno so mi všeč tudi sladkorni oblivi: v 100g mletega sladkorja daš žlico vode ter poljubno začimbo ali barvo (npr. cimet na pomarančne, jabolčne ali dateljnove muffine; fantastične kombinacije narediš tudi s speculaas začimbami). Mlet sladkor lahko raztopiš tudi v limoninem soku - super kombinacija na kakšne sladke muffine. Tak obliv se ravno prav strdi, da ga normalno ješ. Pri sladkornih oblivih to vnaprej upoštevam in muffine malo manj sladkam.
Težava pri mehkih oblivih (npr. nutella) je v tem, da se jedci precej popackajo po obrazu, ko jih jedo, in če imaš fine goste, jim bo nelagodno.
Alibaba, za vrtnice sem že videla modelčke - iztisneš tri različne velikosti listkov in jih nato oblikuješ v cvet. Prav tako se lepe vrtnice naredi 'na peš', vendar potrebuješ nekaj spretnosti (posamezne listke oviješ enega okrog drugega; ali pa kar tenek trak oviješ v rolo in je videti kot popek).
Jaz muffin najprej olupim (če je oblečen), nato ga pojem. Pečem jih v silikonskem modelu, ker srajčk ne maram.