Kuhanje s cvetjem

aljalja  

član od: 8.6.2003

sporočila: 140

tema odprta - 2. jul 2003 12:59 | ogledi: 1.960 | odgovori: 4

Ima kdo izkusnje z uporabo roz v kulinariki? Najbolj me zanima, kaj lahko naredim z vrtnicnimi listki? Pozna kdo kaksen recept?

lonja  

član od: 20.3.2003

sporočila: 26

2. jul 2003 20:28

Zelo pomembno je, da uporabljaš samo cvetne liste domačih neškroplljenih vrtnic, torej vzgojenih brez pesticidov ali drugih kemikalij. Cvetje potrgaš zgodaj zjutraj v suhem vremenu, cvetove na hitro oplakneš pod blagim curkom mrzle vode in ga osušiš na čisti krpi. Uporabljaj čim bolj sveže nabrane cvetove. Pripraviš lahko DIŠAVNI SLADKOR, tako da zmelješ posušene vrtnične liste in zmešaš en del listov s tremi deli sladkorja. To pustiš stati vsaj en mesec, da sladkor razvije pravo aromo. DIŠAVNO MASLO pripraviš tako, da kos masla položiš v skodelico s svežimi cvetnimi listi in ga z njimi tudi prekriješ. Skodelico pokriješ s folijo in postaviš čez noč v hladilnik. Liste odstraniš in maslo namažeš na tanek kos črnega kruha. Dober tek! P.S. Če koga zanima, lahko napišem še recept za rožni sladoled. Lonja

aljalja  

član od: 8.6.2003

sporočila: 140

2. jul 2003 22:17

To s sladkorjem in maslom poznam, te pa prosim za sladoled. ali lahko listice dam tudi v solato, med npr. rukolo in zeleno? Je vazno katere vrtnice? sama sem uporabila tiste male roza, ker majo zelo mehke listice. Kaj pa rdece, rumene itd?

aljalja  

član od: 8.6.2003

sporočila: 140

3. jul 2003 10:07

Ej Dana, hvala! Ti si pravi zaklad! A bi kdaj kaj naredila? Sestavljam porocni meni, pa rabim pomoc!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti