3. jul 2009 9:49
V Iranu sem si kupila tudi pravi žafran, je temno rdeče barve, tudi drag je bil kot žafran (je že rimljanka napisala, zakaj), saj sem za nekaj gramov dala okoli 80 evrov. A si nisem mogla pomagati, meni to pač nekaj pomeni. Ampak ko ga dodam jedem, sploh rižu, in potem še sušena semena granatnih jabolk, je pa to res prava stavr, od vonja do barve. Tele reči, ki se prodajajo v teh paketkih, so bolj spominki , večinoma so že tudi malo razdišane te začimbe in podobno. Žafran (ali žafranika, kaj vem kaj je v vrečki) gotovo ni najboljše kakovosti, a je še vedno uporaben. Dodaj ga goveji juhi, rižu, kakšni omaki, tako ne bo šel v nič. Tudi sama uporabim vse začimbe, ki mi jih kdo prinese kot spominek, če grem sama v kakšno državo, pa si jih kupim tam, kjer jih kupujejo domačini. In res ni primerjave. Glede količine žafrana pa: kavna žlička za riž za štiri osebe bo pravšnja, takole približno (žafran namočiš v vodi in potem vse skupaj uporabiš). Pa žlička za lonec goveje juhe na primer. Mamamia mamamia