10. jun 2009 11:34
Naj povem še mojo izkušnjo. Imam dokaj hudo alergijo na sonce. Nekaj let zapored sem drugi dan na morju postala pikasta in otečena po celem telesu. Nobeno zdravilo proti alergiji ni pomagalo. Ko sem pred štirimi leti na pomladanskem soncu v pol ure sedenja pred domačim kafičem dobila zelo močno reakcijo, sem odšla k dermatologu. Dermatologinja mi je svetovala, nič sonca, nič solarija, pokrivala, dolge rokave poleti....... Splošna zdravnica se s tem ni strinjala čisto, jaz pa sploh ne. Od takrat grem spomladi parkrat za 5 min. v solarij in potem postopno na sonce. Na morju pa bolj kot ne senca, ampak smo večino časa v vodi, tam pa kakšen senčnik ne pride v poštev. No in kaj sem hotela s tem povedati? Zadnja 4 leta ni ne duha ne sluha o kakšni alergiji (no mogoče kakšna pikica ali dve), nikoli nisem rdeča. Res pa je, da se nikoli ne pražim na soncu, zato tudi rjava nisem. Kremo pa uporabljam z zaščitnim faktorjem 8-15 in sicer kakšno za alergike (npr. Eucerin). http://basti.moj-album.com/