Fugirna masa

evamaja  

član od: 14.6.2007

sporočila: 222

tema odprta - 25. maj 2009 10:20 | ogledi: 2.718 | odgovori: 7

Pozdravljeni!

Z možem adaptirava kopalnico. Sedaj sva v fazi fugiranja ploščic in naju zanima s čim (flanela, gaza,.....) očistiti na novo zafugirane ploščice,da ne bi puščalo risov. Če ima kdo iskušnje kar se tiče tega, bi vam bila zelo hvaležna za odgovore.

Lep sončen dan še naprej.

evamaja

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

25. maj 2009 13:14

Ma kaj misliš, ko je fugirna masa med ploščicami še sveža? Nisem ravno dobro razumela vprašanja. No mi tudi ravno sedaj to počnemo. Mi obrišemo z gobico za posodo, tisto stran ta mehko- rumeno. Je pa res, da so naše ploščice v bistvu Gres in so take porozne, mat, nesvetleče in se ne vidi vsaka pikica. No ma itak se da pol še očistit, tudi ko se malo posuši gor na ploščici fugirna masa ( kar je šlo čez). Je pa treba kar drsat, če se je naneslo preveč fugirne mase na ploščice in se ta zasuši. Je boljše na grobo prej obrisat. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

25. maj 2009 13:15

Ja, evamaja, narobe ste zastavili. Pravilno se dela tako, da se zafugira potem ( recimo čez 1-2 uri ) se z mokro krpo vse pobriše, in potem spet čez par ur in je vse čisto. Če ste fugirali pred nekaj dnevi in se je vse posušilo, moraš strgat s kakšnim strgalom, takim kot za keramično ploščo hladilnika. Lahko uporabite " špohtle " od tenkega jekla ( se mi zdi, da se jim reče japonske ). Če so ploščice kvalitetne ( visokosjajna glazura ) bi moglo it brez težav in risov.

ežoj

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

25. maj 2009 13:22

uf ežoj ma prav. Upam, da res niste pustili čez noč za očistit, je treba kar prej, takoj, ko se fuge malo posušijo, je treba obrisat okoli- ploščice. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

evamaja  

25. maj 2009 16:16

ne ne, takrat ko je fugirna masa še sveža. Namažemo jo pustimo gor da se malo posuši, obrišemo z gobico, to mi je jasno do tu. Kaj pa potem, se to mora obrisati na fino s kakšno krpo (ne vem flanelasto, staro posteljnino...),da se ne ranira svežih fug? evamaja

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8881

25. maj 2009 16:32

Čisto enostavno - vzami vileda krpo, v toplo vodo dodaj čisto malo tekočine za posodo. Še enkrat narahlo prebriši z vodo, ki ji dodaš malo limone ali kisa.  

Ploščice se bodo sijale

Pozdravček!

pe3ca  

član od: 9.1.2009

sporočila: 292

25. maj 2009 16:37

Fugirna masa, ki ostane na ploščicah (če je namazana na tanko ali pa bolj debelo) se čisto lepo obriše z kuhinjsko gobico -tudi ko je posušena. In pri tem se ploščice ne poškodujejo...razen če imata kakšne zelo poceni ploščice, ki imaje tanek sloj laka. Tako, da bi jaz raje počakala, da se fuge posušijo in potem obrisala. Midva sva šla prvič in zadnjič obrisat ploščice predno so se fuge posušile-če sva malo preveč obrisala in sva potem popravljala se nama je tam potem luščila masa stran. Pozdrav pe3ca

evamaja  

25. maj 2009 17:56

Najlepša hvala vsem za odgovore. evamaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti