A morda kdo pozna jed iz krompirja in riža pečeno v pečici? Zelo bi bila vesela kakega namiga.
mejačka
A morda kdo pozna jed iz krompirja in riža pečeno v pečici? Zelo bi bila vesela kakega namiga.
mejačka
25. mar 2009 15:21
krompir narežeš na " ploške", rezine debeline recimo 0,5-1 cm, v naoljen pekač pekač daš polovico krompirja, na to plast daš opran ( lahko tudi pol ure prej, da vpije vodo, ni pa nujno ) riž, daš drugo plast krompirja, da bo riž čist pokrit ( tudi paziti, da veliko riža ni v stiku s pokačem, po pečenju postane preveč trd ). naoljiš ( jaz krompir prej posolim in naoljim in premešam ), zaliti je treba s pol do enim kozarcem vode in v pečico,
ežoj
25. mar 2009 15:29
ežoj, a bi šlo "malo vina, malo vode"? Mamamia
mamamia
25. mar 2009 15:57
Za to jed obstaja en star Vegetin recept: 1kg krompirja 20dag riža 1 čebula 6 žlic olja sol, poper peteršilj 1 žlica Vegete Olupljen krompir narežemo na ploščice, čebulo drobno sesekljamo. V pekač vlijemo olje, razporedimo pol krompirja, na to damo oprani riž, potresemo z začimbami in dišavami, na to razporedimo drugo polovico krompirja malo posolimo in prelijemo s 7 dl vrele vode, tako da je vse prekrito s tekočino. Pečemo na 200 stopinjah cca 45 minut, dokler zmez ne vpije vse tekočine. Recept imam že dolgo, a po pravici povedano ga nisem nikoli preizkusila. Sestavine mi nekako niso obetale kakšnega posebnega užitka. Ali se motim? Lisa
26. mar 2009 9:39
Najlepša hvala za odgovore! mejačkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zviti krofi
Njoki s šampinjoni in modrim sirom