11. mar 2009 8:58
Draga Vlado in Kyara, morda bosta razočarana ker moj recept ni nič posebnega. Že stokrat sem napisal, da je pr ribah potrebno upoštevati načelo manj je več.
Evo priprave: najvažnejša je riba. Imam srečo, da je v moji bližini en prijatelj, ki goji postrvi v gojitvenih bazenih,ki jih napaja kritsalno čisti potoček,ki priteče iz hribov poraščenih z gozdom. Torej voda je vrhunska. Postrvi hrani zgolj z odpadki iz klavnice. To je hrana zanje in pa seveda tisto kar prinese voda. Ciklus gojenja je sicer počasen rezultat pa izjemen. Meso teh rib ima namreč čudovit okus,ki se ga ne da primerjati z ostalimi postrvmi gojenimi drugje, sem probarl že večkrat. Tako dobim vedno sveže ujeto ribo,ki je iz vode največ pol ure. Ribo očistim, posolim in jo a) potegnem skozi moko ter spečem na manjši količini olja ali b) spečem na žaru. To je to . Zraven ponudim kakor kdaj: krompirjevo solato, kakšno drugo solato, krompir v kosih z maslom in peteršiljem, blitvo kuhano v celem zabeljeno z olivnim oljem in oraženim česnom, blitvo brez vsega,...skratka meni poleg res gredo domala vse priloge, ki se strežejo h ribam.
Seveda pa kdaj naredim tudi postrvi z pražnimi mandlji, pa z česnom in peteršiljem, pa podušene fileje v omakci, pa.............ampak moja družina ima najrajši osnovni recept. Torej vse je odvisno od kvaliete ribe.
Upam,da bo to zadostovalo ,če pa še želite kakšno informacijo sem seveda na razpolago.
LP
hedonist