21. feb 2009 19:53
sweets je napisal/a: |
No Reca ne razburjaj se, ker sem pač videla na sliki Katarine K, da so se cvrli na steklokeramiki sem pač vprašala. Saj nisem mislila komplicirat, scvrla jih bi tako ali drugače. Izkušenj, mi vsekakor ne manjka. Priznam pa, da gre na steklokeramiki drugače in če si navajen plina, se moraš zdaj navadit drugače, zato sem vprašala. Hvala in lep pozdrav.
sweets |
sweets. Jaz sem jih pekla v odprti kozici brez pokrivanja.
sem segrela olje najprej na št 9, pol sem pogledala s kuhalnico, da so se malo dvignili mehurčki in sem dala peč prvo rundo krofov, pa sem pol zmanjšala na št 7. Ker, če ne bi blo preveč za naslednji dve rundi.
No meni jih je ratalo 13. In delala sem jih prvič v življenju. Sem jih pa že cvrla, ker je moj svak pek in je ponavadi prinesel krofe k nam, jih še malo vzhajal, cvrla sem jih pa jaz. Vedno v odprti posodi.
Kaj jaz vem, mam občutek, da če pokrijem, da se bo nardila para in bo pol olje špricalo, kar sovražim.
No z mojimi prvimi krofi sem zelo zadovoljna. Čeprav testo je podobno kot za buhteljne, te sem pa že večkrat nardila.
Sem pa ful vesela, da se lahko tle na kulinariki o vsemu pozanimam preden se lotim na novo kakšno stvar delat, ki je še nisem delala. več glav več ve in pol ni čudno, da mi rata iz prve.
Katarina K
http://katarinak.moj-album.com/