28. mar 2003 10:13
HOJLA!
Imaš polno zadevic.
Paradižnik narežeš na kolobarje, daš gor malo mocarele, pa preliješ z olivnim oljem, pa malo bazilike, lahko še česen. Malo pusti da se zmarinira.
Če imaš kaj tiste rdeče paprike (jeseni jo pridne gospodinje na veliko popekajo in dajajo v skrinjo) jo potem lahko narediš s olivcem, česnom in peteršilom.
Na isti način narediš oljke. Brez koščic, malo jih na 3 koncih zarežeš in dodaš olivca, peteršilček in česen, pa mora počivati.
Polno namazov imaš: liptaver, tunin namaz (če niso čisti vegiji: tuna, kapre, majoneza, kisla smetana),
Lahko malo spohaš šampinjone, ok ni hladna predjed, je pa dobro. Pa bučko isto, jo na tanko narežeš, popaniraš in spohaš, pa zraven tatarska omaka.
Uf še nekaj naredi tiste kruhke ko daš na francosko štruco kao za pico, samo spusti šunko in dodaj kakšno gorgonzolo.
Aja pa lahko isto narediš z nadevano f. štruco.
No pa še nekaj, čeprav boš imela toliko vegetarjancev ti vseeno priporočam, da vseeno narediš kaj mesnega za tiste, ki pač niso vegiji. Pa čeprav si to le ti! Torej eno f. štruco vegi, in eno s šunko... in podobno. Jaz običajno ne pazim posebej na njih, naredim pač malo več zelenjavnih oz sirnih stvari kot običajno a drugače me ne ganejo popolnoma, ker tudi name nihče ne pomisli ko pridem k njim, kaj imam rada in kaj ne (predvsem pijem le vodo in vino - če mi paše, pa mi je ne želijo postreči, češ voda še za v čevelj ni dobra, me silijo s sokovi in mehurčki... ok čudna sem).
Lepo se imejte in uživajte.
Še sem se spomnila: solata iz hobotnice, brancinov karpačo (zelo svežega brancina, narežeš na filete, jih pokapaš z limono in naj se marinira), pa lahko kupiš lososa prekajenega ali pa postrv, je isto dobra (JO jo ima v knjigi takole: lososa na krožnik zmečeš, pa vzameš kumaro, jo z unim za krompir lupit, narežeš na dolge rezin - samo bolj zunanje kose, jo daš na, pod, okoli lososa, pokapaš z limono in s kislo smetano.), ostanke kumare pa narediš tzaziki (jogurt, kumare in česen).
Ok pa maš pol še kaj verjetno iz tofuja, a nimam nobenega recepta oz idej, ker mi ni všeč!
Po moje če vse tele odgovore skupaj spraviš imaš še preveč zadev in bo vsak našel nekaj zase. Aja zdajle gledam od Viline odgovor, ko na koncu govori o solati s feto. Če se ti ne da popekati zadev, naredi: paradižnik+paprika+....+feta sir. Vseeno je dobro!
LP in lep vikend
Mica