25. jun 2023 23:24
Anemiilat je napisal/a: |
Evo, pa so mi srne pojedle grah! Ne morem verjet. Čez ograjo so skočile. Prav odščipnile so stroke.
Sem šla z dolgim nosom in prazno skledo z vrta.
Zdj fižola še niso zagledale.
Anemiilat
|
če ne uniči narava, pa požrejo živali, meni tudi rine. Sem pa bila prejšnji teden malo bolše volje na njivi. Čeprav je naredil nekaj krtin na solati in radiču, je še vedno dovolj gosta, upam, da tako tudi ostane. Mi je pa po drugem sejanju, prišel ven iz zemlje ves fižol in vse , da pa o plevelu ne govorim. Sem plela en dan več ur, pa sem sigurna, da bo jutri zopet veliko plevela, ker bo zrastel tisti majhen. Prvi fižol sem že usula, drugega pa bom verjetno tudi kmalu, bomo videli, kakšno bo vreme, ta teden je napovedan zopet . Peteršilj je tudi zelo lep, tudi kar lepo rastejo. Me prav zanima, če je bila na njivi tudi toča. Se rajši ne bom prav nič veselila letošnjega pridelka, ker je možno še čisto vse, od vremena, pa tudi od , kako daleč bo še nadaljeval s potjo. Kar se tiče srn, do sedaj, ampak nikoli ne reci nikoli, mi v petih letih, od kar imam njivo, še niso prišle na pogostitev. Čeprav je zraven gozdiček, sem jih že velikokrat videla, pa jelen se je oglašal čisto blizu, tudi zajce sem že videla. Je pa zraven njive na eni strani električni pastir, ker se pasejo in konji. Mogoče to pomaga, na drugi strani njive, pa so že od ne vem kdaj, postavljene visoke skale, ker je spodaj kraški svet. Videla sem že tiste velike, oranžne, zelo, zelo nagravžne , za katere poskrbi mož, meni se tako gabijo, da jih videti ne morem. Se je pa že 2x zgodilo, lani in predlani, da je sosedu, ki pase brez pastirja, ušla in seveda, točno na mojo njivo. Nič ni pojedla, potacala pa veliko, sem bila kar zelo , ni bila kriva , pač pa lastnik.
"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)