15. okt 2015 20:17
Bet, sušen in zdrobljen v prah je dobra začimba. Le veliko betov je treba.
rimljanka
15. okt 2015 20:17
Bet, sušen in zdrobljen v prah je dobra začimba. Le veliko betov je treba.
rimljanka
16. sep 2017 12:37
Sosed mi je dal dane s marelo ki še ni povsem odprta.Kosilo imam že kuhano, kako naj jo dam v zamrzovalno skrnjo.Imam jo v kozarcu v vodi in vidim, da bo kmalu odprta
16. sep 2017 14:06
Jaz marele dunajsko paniram in zamrznem, ko si jih zaželimo, pa ocvrem kar zamrznjene (ravno tako naredim tudi jurčke), se spečejo enako kot krompirček.
17. sep 2017 16:46
Imam eno vprašanje,pravkar sem dobila veliko marel,sedaj pa sem ugotovila,da imam premalo drobtinic,da bi vse spanirala in jih nekaj dala v skrinjo.
Bi jih pustila čez noč v hladilniku in jutri zjutraj takoj spanirala in dala v skrinjo.
Bo to v redu?
Hvala za odgovor!
17. sep 2017 16:56
Malo belega kruha drobno nakockaj, potisni v pečico na 60o C , ko so suhe zmelji v drobtine. Če ti to kaj pomaga....
17. sep 2017 18:20
Sem ti jaz hotela svetovati, pa ti je že Marjja. Odkar sem videla nasvete vsaj dveh chefov na 24 kitchen, sploh ne kupujem več drobtin. Nisem verjela, ko so zatrjevali, da so domače boljše. Res je, mnogo boljše so. Jaz sicer pustim, da se kruh posuši, potem jih zdrobim kar ročno in shranim. Mislim, da bi bile iz temnega kruha tudi ok.
17. sep 2017 18:44
dvorana je napisal/a: |
Sosed mi je dal dane s marelo ki še ni povsem odprta.Kosilo imam že kuhano, kako naj jo dam v zamrzovalno skrnjo.Imam jo v kozarcu v vodi in vidim, da bo kmalu odprta dvorana
|
Nikar ne dajajte dežnikaric v vodo! Res bodo "zrasle" in se odprle a le na račun večje vsebnosti vode. Raje dajte tako kot je v hladilnik, ena noč ji ne bo škodila.
17. sep 2017 19:45
Drobtine si tudi jaz sama naredim. Včasih kupim cenejše zemlje v Hoferju,nNarežem na kocke ali rezine posušim na zraku pa suhe kar v multipraktiku zmeljem v drobtine. Tudi moje marele bodo morale počakati v hladilniku do jutrišnjega kosila. Imamo rajši ocvrene kar z jajci, brez drobtin.
17. sep 2017 19:48
Mene pa zanima ali se lahko mlada marela tudi vloži v kis? Sem jih nekaj vrgla zraven jurčkov v kis Me prav zanima kakšna bo?
17. sep 2017 21:22
dežnikarice so zelo dobre tudi samo popečene na olivnem olju z boeh strani, kot da jih pečemo na žaru. Na koncu jih solimo, dodamo peteršilj in strt česen in čudovita jed je nared
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pirini svaljki s pršutom
Tarte tatin z jabolki