Danes bi rada naredila špinačno lazanjo, pa rabim kakšen preizkušen recept. V bazi sem sicer našla enega, ampak vsebuje tudi skuto, ki pa je pri nas ne maramo preveč.
Hvala za pomoč.
Irena
Danes bi rada naredila špinačno lazanjo, pa rabim kakšen preizkušen recept. V bazi sem sicer našla enega, ampak vsebuje tudi skuto, ki pa je pri nas ne maramo preveč.
Hvala za pomoč.
Irena
14. jan 2003 11:22
V bazi so še drugi, denimo ribe in špinača: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=2280 Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
16. jan 2003 12:04
namesto skute lahko narediš z bešamelom! stella
27. jan 2003 14:17
Ni ravno špinačna lazanja, je pa zelenjavna. Če zamenjaš por s špinačo, verjetno tudi ne bo slabo. Probat ni greh, še posebno pri hrani ne! – Barilla lazanje (testo) – na olju svetlo prepražimo dve debeli čebuli – dodamo 2 na kocke narezana korenja – steblo pora na kocke narezanega – 25 dag na kocke narezanih šampinjonov – zelenjavo malo dušimo, solimo, popramo, začinimo s timijanom, v pokriti posodi dušimo 15 minut – zaprašimo jo z žlico moke in prilijemo kozarec kisle smetane, počakamo, da zavre v odkriti posodi – ustrezen pekač pooljimo – naložimo testo, dodamo zelenjavo, jo posipamo z gauda sirom in ponovimo – zgoraj naj bo testo, ki ga polijemo s paradižnikom (POMI) – začinimo z baziliko in peteršiljem – posodo, pokrito s folijo, postavimo v razgreto pečico, po 15 minutah odstranimo folijo in pečemo še 20 minut LP in dober tek vilca;
10. sep 2003 10:10
a šampinjone tudi dušimo skupaj z zelenjavo pijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Burek z lahko solato
Domači Ferrero Rocher