7. avg 2008 22:07
A imate letos domače kumarice? Na mojem vrtu jih je napadla rja že takoj, ko so komaj začele cveteti. Škoda, pa tako jih imamo radi. buča
7. avg 2008 22:07
A imate letos domače kumarice? Na mojem vrtu jih je napadla rja že takoj, ko so komaj začele cveteti. Škoda, pa tako jih imamo radi. buča
8. avg 2008 9:20
andda je napisal/a: |
Jaz jih vlagam takole: kumarice operem, obrišem, zložim v kozarce, dodam žličko soli, žličko sladkorja, začimbe (mešanica začimb za vlaganje kumaric), zalijem z mešanico kisa in vode- 1:2, kozarce dam v lonec, napolnjen z vodo in zavrem. Take so nam najbolj všeč. andda |
8. avg 2008 12:12
buča je napisal/a: |
A imate letos domače kumarice? Na mojem vrtu jih je napadla rja že takoj, ko so komaj začele cveteti. Škoda, pa tako jih imamo radi. buča |
16. jul 2009 12:19
Za vložit imam večjo količino kumar, pa jih nisem še nikoli prala v pralnem stroju. Prosila bi vas, da mi poveste kako naj se tega lotim. Lotti
16. jul 2009 12:46
Lotti,jaz nisem še nikoli prala kumar v pralnem stroju,je pa ena znanka in je rekla da dobro očisti pralni stroj ,da ni sledi pralnega praška ter mehčalca nato naloži notri kumarice ter da samo na izpiranje in mislim na centrifugo. ninkica
16. jul 2009 13:35
Moj recept za kumarice:
3 kozarce za vlaganje vode
1 kozarec kisa za vlaganje
3 žlice sladkorja
3 žlice soli
Kumarice operem in jih naložim v kozarce. V vsak kozarec dodam 1 žličko začimb za vlaganje. Kumarice nato zalijem z vrelo mešanico in zaprem. V segreti pečici na 160 stopinj jih pasteriziram toliko časa dokler ne spremenijo barvo. Nato jih zavijem v deko in počasi ohlajam. Vložene na ta način ostanejo še hrustljave in obstanejo tudi 3 leta in več.
lp
Marjana
16. jul 2009 16:07
Kumarice operem in jih naložim v kozarce. V vsak kozarec dodam 1 žličko začimb za vlaganje. Kumarice nato zalijem z vrelo mešanico in zaprem. V segreti pečici na 160 stopinj jih pasteriziram toliko časa dokler ne spremenijo barvo. Nato jih zavijem v deko in počasi ohlajam. Vložene na ta način ostanejo še hrustljave in obstanejo tudi 3 leta in več.lp
Marjana[/citat] Tudi jaz delam tako samo jih ne dajem v pečico ampak dobro zavijem in pustim da se ohladijo. petardica
16. jul 2009 21:35
Jaz jih operem v pralnem stroju, ki ga dam prej na splahovanje, da se očisti. Zdevam kumare noter, dam na splahovanje in na koncu na centrifugo. Nato jih delam enako kot petardica. Balenka
17. jul 2009 11:50
Oprane, še mokre kumare na tesno vložim v kozarec za vlaganje, zalijem z vrelo tekočino pripravljeno iz ene enote kisa za vlaganje, in dveh enot vode, malo sladkorja in soli po okusu, začimbe za vlaganje dam kar v tekočino, kozarce zaprem, jih pokrijem z deko in počakam da se počasi ohladijo. Kumare so hrustljave in lepo zelene barve. mejačka
18. jul 2009 1:16
Ne predstavljam si kumar, ki prestanejo postopek centrifuge v pralnem stroju. Samo splakovanje kumar v pralnem stroju mi je jasno in smiselno, centrifuga pa vendar poškoduje plodove kumaric. Lp NashaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hrustljava solata
Pasta iz ingverja in česna