Torej, na enem od otokov v J Dalmaciji imamo staro družinsko hišo, kamor hodimo na dopust in smo tam tudi neizmerno zadovoljni. Hiša je čez zimo prazna,"obljudena" je samo dva meseca poleti. V sobi, kjer spim, sem prvič pred dvema letoma opazila na zidu kuščarja dolgega kake 10 cm, takšne bolj rožnate barve (ne tistega zelenega, navadnega). Opazili smo tudi, da ta živalca daje od sebe neke posebne zvoke, za katere sem najprej mislila, da gre za miši, ampak smo potem ugotovili, da se oglaša tale naš skrivnostni kuščar. Nekdo mi je rekel, da gre za posebno vrsto kuščarja z imenom gekon, ki je pravzaprav v hiši koristen, saj se hrani z žuželkami, ki se drugače potikajo po hiši. Vse lepo in prav, ampak meni je vseeno neprijetno z njim v sobi?! Ima mogoče kdo kako podobno izkušnjo, je to res gekon oz. kako spraviti iz sobe in ali ni druge kot da se nanj navadim? Saj drugače res ni moteč, ampak npr. enkrat lani sem se ponoči zbudila in je ravno na zidu zgrabil nočno veščo in jo pohrustal,me je kar zmrazilo....ne vem, saj mogoče sem preobčutljiva, mož mi pravi, naj ne kompliciram....kaj pa vi mislite?
lenka