1. okt 2010 21:12
če se hoče kdo zabavati s pregibanjem imen: http://besana.amebis.si/pregibanje/
lp
cervus
Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 01.okt 2010 21:12
1. okt 2010 21:12
če se hoče kdo zabavati s pregibanjem imen: http://besana.amebis.si/pregibanje/
lp
cervus
Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 01.okt 2010 21:12
1. okt 2010 21:19
anamarija1 je napisal/a: |
Jaz pogrešam Renata, jaz bi rada srečala Renata, in bi rada šla na kavo z Renata... |
Anamarija, pridi v naše domače konce, pri nas bi bila tole skoraj gvišno ženska, morda bi še malo na e povleklo na koncu, potem bi mislila, da jih bo na kavo prišlo vsaj 5.
Loni Makaronikozamurnik
sporočila: 2311
1. okt 2010 23:02
Zzak 1977, tudi za gosake ni seno, tudi za gosake Neverjetno se dopolnjujeta s hedonistom, da nista kaj , recimo, hm, v sorodu??? Ne glede na "goske" pa vem, kako se sklanja Miha. Ali celo Miho, Suljo pa čak i Tanasije ili Nikoletina. murnik
2. okt 2010 10:28
Svojčas smo se učili, da moška imena, ki se končajo na -a, lahko sklanjamo po prvi ali drugi sklanjatvi. Torej
Matija - Matija - Matiju - Matija - o Matiju - z Matijem po prvi moški
Matija - Matije - Matiji - Matijo - o Matiji - z Matijo po drugi moški sklanjatvi.
Treba pa upoštevati tudi narečja - pri nas rečemo 'si videl Markota', čeprav napišem vedno Marka.
Atina
2. okt 2010 13:05
Saj problem so moška imena, ki se končajo na -a! "Matijata" verjetno pri vas ne rečete, ali pač? Lisa
2. okt 2010 13:29
Lisa, zatrdno vem, da "nekateri ljudje" pustijo svoje stvari v avtotu, ko na hitro skočijo na pir z Matijatam. Ničemur se čuditi, prosim! Lep pozdrav, Sonja
3. okt 2010 9:24
Meni sta všeč imeni Domen in Brina. Imam pa vnučka Jan in Tim. bučaneznan uporabnik
3. okt 2010 10:03
Meni je všeč Tito.
japaja
3. okt 2010 11:49
Lisa je napisal/a: |
Saj problem so moška imena, ki se končajo na -a! "Matijata" verjetno pri vas ne rečete, ali pač?Lisa |
Pogovorno, ja, napišemo pač ne (vsaj jaz).
Atina
3. okt 2010 13:58
Atina je napisal/a: | ||
Pogovorno, ja, napišemo pač ne (vsaj jaz). Atina |
Tudi pri nas (imamo enega doma). Tako kot pogovorno uporabljamo "kraško množinsko dvojino", kot npr. "...midva smo šli v gmajno ....", gremo tudi "c'bat balu szi Žigatom in Matijatom.." (igrat nogomet z Žigo in Matijo). Ampak - to je pogovorni jezik, ki ga uporabljamo v neformalnih situacijah v svojem okolju.
Ko pa moj sin o svojih dogodivščinah piše spis, zna prav pravilno zapisati, da:" ...je z Žigo, Jako in Matevžem kupil bombone, ki so jih pozneje podarili Klenmu in Domnu."
MojcaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zelenjavna zloženka
Barilla Casarecce iz čičerike z lahko kaponato