Tečaj okraševanja tort

KaPiBaRcA  

član od: 5.9.2007

sporočila: 3

tema odprta - 18. jun 2008 10:25 | ogledi: 3.833 | odgovori: 3

Živjo!

pregledala sem kar nekaj tem na forumu ko sem iskala ideje za torte... pa sem večkrat naletela na besede, da ste bile na tečaju okraševanja tort ali nekaj podobnega. zanima me, kje lahko najdem kakšne podatke, saj bi se rada naučila delat tko lepe torte. trenutno so moje torte bolj poskusne in niti približno tko lepe kot vaše...

LP

KaPiBaRcA

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

18. jun 2008 12:09

Kapibarca, zakaj pa sama ne poskusiš. Z nekaj vaje se boš hitro naučila.

Za začetek rabiš material: maso ali masleno kremo ali smetano in orodje: kakšen modelček ali kvaliteten nastavek za brizganje, kar dobiš v trgovinah s slaščičarsko opremo.

Potem si narediš za vzorec npr. maslene kreme (10 dkg masla in 10 dkg sladkorja v prahu), obrneš okrog lonec in poskušaš brizgati maso v željeni obliki - rožice, volančki... To lahko počneš, dokler ne boš zadovoljna z izdelkom.

Lahko si narediš tudi nekaj domače tičino mase (recept dobiš na sosednjem forumu) in poskusiš izdelovati rožice (na sosednjih forumih dobiš povezavo do kratkega tečaja vrtnic, škrnicljev in marjetic ali pa se prepustiš domišljiji in narediš po svoje), razne figurice, lahko izrezuješ oblike z modelčki za piškote ali z modelčki za maso, ki jih dobiš v trgovini s slaščičarskim materialom. V hobi trgovinah dobiš še kakšen kalup (za rožice, angelčke...), ki ga lahko uporabiš tudi za oblikovanje z maso.

Potem spet obrneš lonec okrog in razporediš okraske v željeni obliki.

Za vajo si lahko izbereš sliko torte, ki ti je všeč in poskušaš tako okrasiti še sama.

Ko pride prava priložnost, samo narediš pravo torto, ki jo premažeš z masleno kremo, tičino maso ali čokolado in si predstavljaš, da je to lonec na katerem si vadila Mogoče prva torta še ne bo tisto kar si želela, ampak z vsako naslednjo boš bolj zadovoljna.

lp

matilda

Sporočilo je spremenil(a) matilda dne 18. jun 2008 12:11:06

KaPiBaRcA  

član od: 5.9.2007

sporočila: 3

18. jun 2008 12:47

katka: vem, da so bili pri goljatu in sem tudi na žalost ugotovila, da nima več tečajev... pa sem mislila, da se še kdo s čim takim ukvarja... matilda: hvala za vzpodbudo =) nekaj sem že probala packati s smetano in jo barvati, pa nikoli ni lepo gladka, motiv ni takšen, kot sem si ga zamislila... zato bom probala z marcipanom, upam da mi uspe. enkrat sem tudi že sama delala tičino maso, pa je kr fajn prišlo. upam da bo tudi z marcipanom, ki sem ga kupila v črnučah. LP KaPiBaRcA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti