19. jun 2008 0:44
Mi imamo blizu (v Štanjelu - na tvojo žalost) pravo angleško lady, ki že izgleda kot tiste gospe iz Agathe Christy.
Gospa je dolga leta službovala po svetu, nazadnje je 18 let poučevala angleščino v Italiji. Ta bi bila prava zate, ker si prav želi, da bi se ljudje prišli k njej učit konverzacije - je prav jezna na svoje sosede, ker ji večkrat ne pošljejo svojih otrok na brezplačne angleške inštrukcije.
Jaz pa imam to srečo, da poleg te gospe poznam še angleško družino, ki je v sosednji vasi kupila hišo in res dosti časa preživijo v Sloveniji. Možakar se je zelo dobro naučil slovensko in tako se pogovarjava v dveh jezikih - jaz popravljam njegovo slovenščino, on pa mojo angleščino. Najbolj zabavno pa je, ko hodi k nam gledat nogomet, ker doma nima TV. Kar predstavljaj si finale lige prvakov z dvema angleškima kluboma.
Sicer pa mi je priporočal čimbolj pogosto poslušanje radia BBC 4, zaradi zanimivih tem in pravilnega govora...čeprav tega ne počnem kaj dosti, ker se enostavno ne znam zadosti skoncentrirati, da bi hkrati pošiljala mejle in tako in še razmela vse, kar povejo...
mamaF - Mojca
Sporočilo je spremenil(a) mamaF dne 19. jun 2008 00:44:56