proletarci vseh dežel, združite se! :))))

mambica  

član od: 29.9.2007

sporočila: 532

4. maj 2008 8:32

Ve, ta starejše, ste vse še z eno nogo v prejšnjem režimu. Jaz pač mislim drugače. Tisti, ki nimajo argumentov za repliciranje, pa uporabljajo samo smeške. Črna mamba Sporočilo je spremenil(a) mambica dne 04. maj 2008 09:20:07

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

4. maj 2008 9:30

Me, ki smo starejše, znamo precej dobro ločiti med tem, kar spada v kakšen režim in premoremo kar precej splošne izobrazbe, ki smo jo tudi izkazale v komentarjih.

Strpnost in spoštovanje drugačnega mnenja, ki je Mambico spremenilo kar v Črno mambo  pa ni stvar režima, ampaj je stvar vljudnosti. In Črna mamba, se mi zdi, da bi bolj morala razmišljati o svojem načinu komunikacije, če nisi dojela, da si s svojim prvim komentarjem ustrelila mimo.

Zaradi nevednosti ali nesramnosti, ki jo dopušča anonimnost ?

F r i n a

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

4. maj 2008 9:35

Mambica je najbrž ena od novokomponiranih delodajalk, ki še niso vzele, da lahko na dolgi rok največ izpulijo iz zadovoljnega dalavca.

Tem gre pa prvi maj in sploh karkoli, kar diši po delavskih pravicah v nos.

Kakšnega argumenta, kaj šele tehtnega, mambica še ni posredovala. Ko in če ga bo, bom šele lahko spoštovala njeno mnenje. 

 

 

 

 

 

 

 

nola

mambica  

član od: 29.9.2007

sporočila: 532

4. maj 2008 9:38

Moja razgledanost o politiki, družbi, zgodovini... je takšna, da lahko marsikdo na Kulinariki poklekne. Ne vem, ali se mi samo zdi, ali pa je bila tema o demokraciji Wrana51 prehitro zaklenjena? Sicer pa ne vem, zakaj vas, Frina, moti moj vzdevek. Jaz sem kača, vi pa ... Saj ste že nekoč sami pojasnili, kdo je bila Frina. Črna mamba

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

4. maj 2008 9:56

mambica je napisal/a:
Moja razgledanost o politiki, družbi, zgodovini... je takšna, da lahko marsikdo na Kulinariki poklekne. Ne vem, ali se mi samo zdi, ali pa je bila tema o demokraciji Wrana51 prehitro zaklenjena? Sicer pa ne vem, zakaj vas, Frina, moti moj vzdevek. Jaz sem kača, vi pa ... Saj ste že nekoč sami pojasnili, kdo je bila Frina. Črna mamba

Oja, pa je bilo Mambici edini dano znanje, ki ga ne premore najbrž prav nihče. Pa podcenjevanje tistih, ki naj bi poklenili pred njenim znanjem ( ki ga pač v tem primeru ni dokazala), je najbrž tudi posebna vrlina.

 

Mene vzdevki ne motijo, čeprav imam določene asociacije. Mamba se namreč imenujejo eni simpatični bomboni.

Seveda pa nisem tak bedak, da ne bi opazila, da se je v tej temi tvoj podpis, in ne vzdevek, spremenil iz Mambice  v Črno mambo. Mogoče se te zdi, da bomo pokleknili pred grozljivostjo imena, če nas tvoje ( ne) znanje res ni impresioniralo.  

 

Še enkrat razmisli o svoji vljudnosti. Demokracija namreč  ni dovoljenje za nesramnost, podcenjevanje sogovornikov in odsotnost strpnosti. Amapak to bi ti pri samohvali o svoji razgledanosti že morala vedeti.

Glede Frine pa je takole: bila je ugledna atenska prostitutka, ki je s svojim denarjem rešila Atene. Za povračilo je zahtevala samo napis na obzidju. "Atene je rešila Frina." S svojo razgledanostjo najbrž namiguješ, da sem prostitutka, kajne  ?

Sporočilo te zgodbe ni namreč v prostituciji. Pač sporočila ne razumeš in me to sploh ne preseneča.

Tole sem dopisala naknadno: Mene pri zgodbi o Frini ni prevzelo, da je bila prostitutka, da je bila ugledna in draga, da je bila premožna. Mene ni toliko prevzelo dejstvo, da je glede na to, da ta poklic tudi tedaj ni imel spoštovanja in da je bila pri svojem delu tako uspešna, da je zaslužila veliko denarja, s katerim je odkupila Atene, da so se napadalci umaknili. Mene je fasciniralo dejanje samo: brez osebnih koristi je v dobro mesta podarila zelo veliko denarja in se je zadovoljila samo s skromnim napisom. Torej skromna v velikih dejanjih. In to je bistvo.

Sem pa na lokalnem formu pred leti srečala še eno soimenjakinjo, ki jih je na drugih forumih še nekaj, je ki je s svojimi stališči oponirala lokalnim esnim politikom in politikantom. In je bila  deležna celo groženj, da bodo z njo fizično obračunali, jo polili z bencinom in zažgali. Bojda pa naj bi sploh ne bi bila ženska, ampak kot so trdili njeni nasprotniki, uslužbenec občinske uprave, ki naj bi za sodelovanje na tistem forumu dobil kot darilo od župana- stanovanje. Sedaj ne sodeluje več, jo pa nekateri še vedno iščejo in je postala skoraj pravljična osebnost. Najbrž je slišal-a po TV  SLOv istem času isto zgodbo kot jaz. F r i n a

Sporočilo je spremenil(a) frina dne 04. maj 2008 11:02:37

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

4. maj 2008 10:54

Mamamia in Frina   -   Mambica

rrr

mambica  

član od: 29.9.2007

sporočila: 532

4. maj 2008 11:09

Kako je lahko prostitutka ugledna? Ne vem. Res, škoda, da je tema "demokracija" zaklenjena, kajti na KulSlo je toliko svobode govora kot v Kim Džong Ilovi Severni Koreji. Torej nič. Za Wranom51 se z današnjim dnem s tega foruma poslavljam tudi jaz. Generacijske razlike so prevelike, mnenja preveč različna, forum obvladuje približno pet subjektov, ki tuli v isti rog, izoblikovala se je elita članov, ki na druge člane gleda z viška (na to so me mnogi opozorili preko ZS), moj vzdevek in podpis na forumu sta za nekatere moteča... Vsem se zahvaljujem za sodelovanje in na svidenje ob kateri drugi priložnosti. Lep pozdrav tokrat od Zelene mambe Sporočilo je spremenil(a) mambica dne 04. maj 2008 11:17:14

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

4. maj 2008 11:40

mambica, daj, najdi si kakšen drug forum za razpredanje tvojega zaostalega razmišljanja! Res žalostno, da pri vsem tvojem znanju, o katerem govoriš, da ga imaš, ne razumeš kaj ti nekatere želijo povedati!Pa tudi z demokracijo in svobodo govora nima to nikakršne veze! Sama živim na severu Evrope, pa svojuh SLOVANSKIH in delavskih korenin ne bi izdala za nič na svetu!Pravzaprav sem ponosna na njih!!! Mene je proxima prav razveslila s svojim postom, ker še vedno, po tolikih letih, dobim goose pimples, ko jo slišim. Nena PS: frina, ti si pa tako ali tako šefica Nena-morje

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

4. maj 2008 12:25

mambica: Kako pa veš, da Wrana ni več tukaj? Poslovil se je res... ampak... še danes sem ga videl v rubriki "kdo je na KulSlo"  Sem bil pa z g. Wranom bolj prizanesljiv kot z večino. Več kot enkrat je osebno žalil člani in jih zmerjal, pa še sedaj ni blokiran.

 

No, želim ti veliko sreče in veselja na kakšnem drugem forumu.

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1411

4. maj 2008 12:36

Joj, joj ali veste kaj mi je že davno povedal moj oče? Najbolj gluh je tisti, ki noče slišati in najbolj slep je tisti, ki noče videti. Pri vsem tem pa se mi zdi, da je škoda izgubljati čas z ljudmi, ki gledajo le v eno smer, kot konji s plašnicami. Če se človek že hvali s splošno razgledanostjo ,bi mi, ki nismo tako razgledani, verjeli, da se ta razgledanost tudi kje vidi, a je na žalost ni. Razumem, da je nekdo na drugi strani, zato pa še ni potrebno žaliti vsevprek ljudi , vsak ima lahko svoje mnenje, ne maram pa agresivnosti, ki si jo dovoli mambica. Lep majski pozdrav vsem! daga

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti