Kako oz. v katerem pecivu lahko porabim mlečno čokolado oz. čokolado velikonočnih jajčk?
Za prelive se mi ne zdi primerna.
Hvala za nasvete.
aknelab
Kako oz. v katerem pecivu lahko porabim mlečno čokolado oz. čokolado velikonočnih jajčk?
Za prelive se mi ne zdi primerna.
Hvala za nasvete.
aknelab
29. apr 2008 19:29
jaz jo ravno tako uporabim za prelive, ravno tako božičke in miklavže,... dodam še kakšno žlico sladkorja,žlico mleka in košček masla,... anaeva
29. apr 2008 19:38
Jaz sem jajčka porabila pri tem receptu:
lp Saša
29. apr 2008 21:22
velikonočna jajčka pridejo zelo dobro tudi v mafinčkih presenečenja,jaz jih kar potisnem v testo http://kulinarika.net/recept.asp?ID=4439 anaeva Sporočilo je spremenil(a) anaeva dne 29. apr 2008 21:25:16
29. apr 2008 21:23
Jaz jo uporabim za čokoladne glazure. Enkrat sem v trgovini celo dobila polomljene 100 g miklavže po smešni ceni (takrat še) 43 SIT, sem jih kar nekaj vzela ravno v ta namen.
Zadnjič mi je sestrična dala 200 g jajco, ko tudi ni vedela, kam z njo. Ravno včeraj sem jo porabila za pomakanje lešnikovih trikotnikov. Naredila sem tudi mandljeve hrustavčke.
Anja
29. apr 2008 21:32
Mlečna čokolada je pri peki peciv vsestransko uporabna. Uporabiš jo lahko grobo nasekano v mafinih, domačem prijatlu, šarklju... Pri glazurah je lahko dodaš polovico k jedilni, le manj maščobe ali smetane dodaj. Za čokoladiranje piškotov je uporabna samo stopljena. Skratka nič ne skrbi, malo vzami v obzir le to, da ima malo več sladkorja in maščobe in malo manj kakava kot jedilna čokolada. ati zlati
30. apr 2008 6:21
Jajčka in čokolado daš lahko v katerokoli biskvitno testo, predhodno stopiš, če hočeš koščke pa tudi ni treba. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 30. apr 2008 06:23:05
30. apr 2008 7:37
Jaz se ravnokar pripravljam na peko cookijev. Jajca oz. zajčke dam v polivinilasto vrečko, malo potolčem po njej,da se zdrobi in koščke dam v maso. Še boljši so ker je mlečna čokolada. as76
2. maj 2008 13:51
Če nimate kam s tole čokolado jo lahko zmrznete in potem ko imate za delat pecivo s čokolado jo odmrznete. Hm...lahko naredite pecivo Bounty ali pa brazilske brigadeirose ali pa čokoladno kremo..... ledenka
2. maj 2008 17:59
Jaz jajčka uporabim v rogljičkih ali kifeljčkih... RoncolinoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Poke skleda z lososom
Mini čokoladni hlebčki