20. mar 2008 13:11
SonjaB , smo ga odprli in pojedli. Je bil še vedno OK in preživeli brez posledic. Ga zmeljem skupaj z seramom. Če bi bil bolj grobo nasekljan, bi pa bil verjetno uvel.
kobra 1
20. mar 2008 13:11
SonjaB , smo ga odprli in pojedli. Je bil še vedno OK in preživeli brez posledic. Ga zmeljem skupaj z seramom. Če bi bil bolj grobo nasekljan, bi pa bil verjetno uvel.
kobra 1
20. mar 2008 13:46
Pravkar nabran in sicer po Sv. Jakobom. muca1
20. mar 2008 21:38
Tudi na območju MB je že dovolj velik. Vse navajate, da ga shranjujete s soljo in olivnim oljem. Moja izkušnja je naslednja - ko sem zmešala le čemaž in olivno olje, je bila zadeva obstojna, ko pa sem naslednji 2 leti dodajala še sol (nasvet sem našla tukaj), pa se mi je pokvaril.
21. mar 2008 9:01
Ima katera recept za čemaževo juhico? muca1
21. mar 2008 23:14
Čemaževo juhico delam s krompirjem. Tega olupim in kuham. Ko je kuhan, dodam čemaž - samo toliko, da se zmehča in vse zmešam s paličnim mešalnikom. Za boljši okus lahko dodaš še malo masla ali kisle smetane. ajetam
26. mar 2008 10:50
berny je napisal/a: |
Pri nas na Gorenjskem ga je vse polno (veliko ga je na poti na sv. Jakoba) |
muca1 je napisal/a: |
Pravkar nabran in sicer po Sv. Jakobom. |
26. mar 2008 11:04
Mi ga nabiramo že leta in vedno ga shranjujemo blanširanega in zrezanega v zamrzovalniku. Ohrani okus tudi 1 leto. Uporabljamo pa ga za juhe, bureke, pite,.... Tudi z olivnim oljem in soljo ga delamo, ampak le kak kozarček, ki ga držimo kar v hladilniku. Ohrani sicer se, zaradi soli in olja pa le spremeni okus, tako da ga uporabljamo samo kot dodatek juham, mineštram ali omakam. No, tudi v burek smo ga enkrat dali in je tudi šlo, je pa z zmrznjenim boljši. Začetnica, praviš, da je pri vas samo zelenje; kaj pa nabirate vi? Mokedajka Mokedajka
26. mar 2008 12:49
Mene pa zanima varianta s sezamom - a dodaš prepražen sezam? Za kaj pa to potem uporabiš - jaz si predstavljam, da namažem kruhke in popečem v pečici ali pač nekaj v stilu "česnovega kruha". lp, vanjatajnsek
26. mar 2008 12:53
Dodam neoluščen sezam in ga zmeljem skupaj z čemažem. Dodam solatam ali tako, kot si že sama napisala, le da prej popečem kruhke in potem namažem.
kobra 1
27. mar 2008 20:25
Čemaž si pripravim spomladi z olivnim oljem in ga imam shranjenega v kleti. Načet kozarček pa v hladilniku. Uporabljam ga na solatah, namazih, enolončnicah. reginaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami
Mehiške taco košarice