Loto

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4877

12. feb 2008 14:29

mamamia je napisal/a:
Ja, Jernej, to drži. Ampak meni je v LJ, na Židovski, padla opeka na rame, malo me je celo opraskala po obrazu. Torej je padla kak cm mimo moje glave. Zato še nimam sedmice, ampak največ petko. hehe Se strinjam, da so možnosti minimalne, ena proti nekaj milijonom... Ampak doslej je nekdo vedno dobil. In če ne igraš, ne moreš dobiti. Sicer se pa strinjam z mojim dedkom, ki je pred leti dejal, da so igre na srečo davek na bedake. Ne rečem, če kdaj listke izpolnimo kar tako. Meni je samo hudo, ko gledam prave odvisnike. Ljudi, ki tudi po tisoč, dva tisoč evrov na mesec zapravijo za loto... A veste, da v Novi Gorici odpirajo ambulanto za odvajanje odvisnikov od iger na srečo? Mamamia mamamia

 

Verjamem ja, ker igre na srečo so huda odvisnost, ljudje izgubijo svoje hiše zaradi tega. Če bi bil Loto ipd. vsaj poceni, tako pa se meni sploh ne zdi poceni.

 

Jernej - zasebno mnenje

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. feb 2008 15:12

Jernej, tole moram pa morda bolj pojasniti. Namreč, empirična resnica je, da imamo v našem velikem kolektivu dva srečkota, ki sta v resnici dobila glavna dobitka. En model je po plačilu davka z ostankom denarja lepo dokončal hišo brez kreditov (pred tem je imel samo izkopano luknjo na parceli), druga ženska je kupila stanovanje za hčerko (ki ga drugače definitivno ne bi mogla). In ti zgodbici se skoraj v junaškem desetercu ponavljata po kolektiviu vedno, kadar je dobitek na lotu malo bolj atraktiven. V konkretnem primeru pa sem sama že od začetka vedela, da ne bomo nič zadeli...ampak je bilo stokanja v stilu kaj-bi-bilo-če-bi-bilo po pisarni kaka dva tedna in potem sem morala v "funkciji avtoritete" zadevo presekati v smislu, okej, bomo igrali, da boste videli, da tole ni za nas in da bomo nadaljevali s svojim življenjem. Zadeli nismo nič. Smo pa imeli zabavno izkušnjo in zdaj lahko rečemo, da smo v življenju tudi igrali na lotu. Je treba tu in tam narediti tudi kakšno vodeno kozlarijo (jaz sem jih naredila že precej in upam, da jim bom naredila še zelo veliko), zato, da si lahko resen/racionalen/odločen itd takrat, ko tak moraš biti. Se pa strinjam s tvojo pripombo o gambling-problemu. Mislim, da bo tega vedno več in da na ta problem niti stroka ni posebej pripravljena. Vendelina jr.

habibti  

član od: 16.2.2007

sporočila: 182

12. feb 2008 15:13

Jaz sicer nimam sreče pri igrah na srečo, jo pa vsekakor ima moja svakinja. Pred petimi leti je nekajkrat med pitjem kavice dobila nagradni kuponček in ga izpolnla. V žrebanju na koncu je zadela motorno kolo. Niti leto ni minilo, ko sta z mojim bratom (njenim takratnim fantom) zadela kompletno poroko za 100 svatov. Le nekaj mesecev kasneje je igrala brezplačno tombolo. Bila je med petimi srečneži, ki so imeli dobitno kombinacijo. Zato so vseh 5 povabili na oder in so vlekli karte- tisti z najvišjo zmaga. In srečnica je potegnila kralja in zadela Audi A3. Poleg teh večjih nagrad je doila še vikend paket v toplicah in dopust v Španiji. Če jo vprašaš, česar je bila najbolj vesela, je njen odgovor vedno isti: da je spoznala mojega bratca in pred pol leta sta dobila še hčerkico. habibti

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti