3. feb 2008 16:05
eh, issi, ne se jezit, saj vedno malo zaidemo, ampak na ta način še kaj novega zvemo.
Panada je meni znala odstopat, če sem malce na hitro panirala in nisem lepo počasi in natančno povaljal mesa v vseh sestavinah. Drobtnine vedno še malo z roko "potapkam" po mesu, preden ga dam v olje pa zrezek lepo otresem, da drobtine, ki se niso lepo prijele na jajce, ostanejo zunaj ponve.
Ena od predhodnic je rekla, da mora vsaka gospodinja pogruntat svoj štedilnik, da zadene pravo temperaturo, in tudi to je, vsaj po mojih izkušanj, lahko eden od faktorjev, da "panirunga" odstopi.
Prava temepratura za cvrenje je, če namočiš ročaj lesene kuhalnice v maščobo in se okoli pojavijo mehurčki - tako sem slišala in po izkušnjah se je to šenajbolj obneslo (razen v času, ko sem še uporabljala fritezo - tam tako ni bil problem).
Naši prijatelji z Dunaja "pohajo" vedno v polovici masti in polovici olja, nikdar nič drugega kot teletino (saj to so edini pravi dunajski zrezki, kajne, vse ostalo je "po dunajsko").
Za cvrtje v pečici v olju sicer slišim tokrat prvič, moje izkušnje s cvrtjem v pečici se končajo pri peki kupljenega , torej že predpečenega, pomfrita v pekaču na peki papirju, pa tudi že panirane zamrznjene zrezkze smo pekli na ta način. Da bi sama v olju cvrla v pečici pa ne. Po moje to uspe, če je temperatura tako visoka, da olje tudi v pečici cvrči? Kot v fritezi.
Sicer je pa cvrenje nekaj, kar najmanj rada počnem.
Mamamia
mamamia