25. jan 2008 13:03
"strop mora po mojem biti vedno bel, ne glede na barvo stene." - Ne vem no, kakšen bi bil videti grobo ometan strop strešne oblike v beli barvi, ko pa je soba vsa v modro zelenih odtenkih, pohištvo pa iz temnejšega lesa? Po moje bi bil to prevelik kontrast, bi preveč bodlo v oči.
Je pa druga zgodba, če so stene v peščenih odtenkih, potem je bel strop lahko prava rešitev.
sicer je pa vse odvisno od samega prostora - tlorisa, velikosti, razporeditve oken in vrat, pohištva v njem in navsezadnje tudi od okusa tistega, ki v njem biva. Kajti najbolj pomembno je, da se MI v prostoru dobro počutimo, četudi komu naša izbira ni najbolj všeč.
Imam srečo, da je svakinja arhitektka, s poudarkom na notranji opremi, in da v njen okus neomajno zapuam. Že zato, ker ve, kaj imamo radi, in to vedno spravi v sklad s pravili stroke.
Sem nedvano dobila kompliment, ki mi je zelo veliko pomenil - ena družba je bila prvič pri meni in ko so si izza jedilniške mize ogledovali preostalo dnevno sobo, so ugotovili, da je tako zelo "pozitivno, predvsem se pa vidi, da je veliko veselja in življenja v njej." Saj zato pa imamo dnevne sobe, kajne - da se v njih dobro počutimo in uživamo.
Mamamia
mamamia