Večerja-za rojstni dan

brkn83  

član od: 25.9.2005

sporočila: 233

tema odprta - 22. jan 2008 15:22 | ogledi: 11.945 | odgovori: 7

pozdravljeni.

Ker bo moj mož kmalu praznoval rojstni dan, bova zopet povabila prijatelje na večerjo oz. na manjšo pogostitev, sedaj pa nimam idej kaj jim naj ponudim.

Ponavadi vsako leto naredim narezek, ter mogoče biftek, ali pa madžarski biftek (recept iz baze),....pa mogoče kakšno solato in to je bilo to.

Ampak vsako leto pa res ne morem narediti enako in bi sedaj potrebovala vaše predloge kaj jim naj ponudim.

Namreč rada bi naredila kaj v naprej in ne vse zadnji trenutek, ker bom verjetno prej še delala, tako da ne bom imela preveč časa za pripravo hrane. rada bi naredila kaj enostavnega, mogoče kakšen druga namaz, ali pa kakšne prigrizke. ne bi ravno delala prave večerje s preveč prilogami in solatami in ne vem kaj vse,.......sej je bistvo praznovanja to da se dobimo in malo poklepetamo, ampak vseeno pa je treba gostom nekaj ponuditi.

brkn83

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. jan 2008 16:52

Daj malo poglej zapisa izpred enega meseca - takrat smo na veliko umovali, kaj se bo delalo za praznične obede in tam je bilo idej toliko, da so kar špricale iz ekrana... Tam najdeš od karpačov, do raznoraznih samopostrežnih stvari, pa solat iz morskih sadežev itd itd itd. Ampak, če dovoliš, meni v tvojem zapisu nista dve stvari čisto jasni. Prva je tista, "jaz sem pa brez idej". Poslušaj, nihče ni brez idej - nihče ni tako divje prazen v sebi in na sebi. Se pa večkrat zgodi, da ljudje niso prepričani v kvaliteto svojih predlogov in se potem skrivajo za "jaz pa nimam idej", ker potem tudi kritike na predloge ni. Hej, lady, imaš ideje in imaš interese, ker če jih ne bi imela, bi verjetno bila totalna kokoš in mož bi namesto tebe pogledal kakšno drugo. Zdaj pa lepo samozavestno, poglej po zapisih izpred meseca in izberi tiste kombinacije, ki ti nekako najbolj ustrezajo. Druga stvar: kadar sprašujejo punce, kaj naj pripravijo za rojstnodnevno fešto v službi, jim jaz vedno rečem - nabavite ketering, ve pa pojdite k frizerju in briljirajte, ketering pa prinese in odnese. Tebi tega ne bom predlagala. Namreč, če se velja za koga res potruditi za njegovo slavje, je to definitivno tvoj mož. Ta te bo prenašal še dolga leta, še takrat, ko bodo otroci odšli od hiše in bodo imeli svoje življenje.....in ko bo edini, za katerega se bo še splačalo truditi, tvoj mož. In ne gre, da bi revež čakal do penzije, da se malo potrudiš za njega. Ni mi jasno tisto: verjetno bom prej še delala, ne bom imela veliko časa.....Halo? A boste imeli to fešto sredi tedna, ti boš prišla iz službe ob pol šestih kot cunja, ob osmih zvečer boste imeli pa fešto? Ali si v kakšnih rokih in moraš kakšen projekt oddati, tako da se boš potem, ko boš že čisto fuč, malo preko volje lotila še priprave za rojstnodnevno fešto? Upam, da ni nič od tega. Ne vem, kako bi se ti počutila - ampak na tem portalu sem podobne misli že prebrala, v življenju pa tolažila že dvomestno število žensk, ki so bile obupane, ker njihovega partnerja ni nikoli ob njih in za višek nesramnosti je bilo pa še tisto "še na moj rojstni dan je prišel prepozno, ker je imel nekaj v pisarni"...Ženske zamerimo, če naši partnerji ne pridejo koncentrirani na naše praznike in dogodke, ki smo jih pirpravile - a misliš, da moški (ker ravno niso tako mahnjeni na organiziranje dogodkov, kot smo me) pa čisto mirno in brez bridkosti sprejemejo, če pride ženska na njihov praznik kot furija, ki je bila še pred eno uro v pisarni, pred pol ure v hipermarketu in zdaj že teži za šporgetom....a misliš, da je to tisto, kar so si želeli? Skratka, lady, malo več poguma in kreativnosti pri sestavljanju jedilnika, pa malo več truda okrog soproga - ne pozabi, v njegovih očeh si TI ženska njegovega življenja - in res veselo praznovanje. Pa kaj bolj prozornega obleci, okej? Vendelina jr.

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

22. jan 2008 16:59

zelo lutno izpade mehiški večer - kupiš narejene tortilje, prejšnji dan pripraviš dva do tri nadeve, guacamole, mehiško solato, tekilo, za desert skledo mehiških pomaranč. Ko prideš domov samo pripraviš mizo in potem postopoma pečeš. Prozorna pa bodi raje kasneje. Lisa

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

22. jan 2008 17:09

Se strinjam z Vendelino. Na dan osebnih praznovanj za najbližje si vzamem dopust. Drugače pa, če nimaš te možnosti, morda večer prej predpripraviš lazanjo in jo zložiš v pekač, pred dogodkom pa samo hop v pečico. Za predjed mogoče pršut v obliki vrtnice zavoješ na grisine, za posladek pa sladoled. Družaben je tudi fondi party, dela pa tudi ne veliko. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

22. jan 2008 17:34

ravno sem v roke dobila februarsko Liso za kuhanje - tam je moj predlog v sliki in tekstu. Lisa

brkn83  

član od: 25.9.2005

sporočila: 233

22. jan 2008 19:54

Vendelina hvala za tvoje obzirno napisano besedilo. res si se potrudila, nimam kaj reči. ampak nekako pa vseeno me nisi zastopila. možev rojstni dan bomo praznovali v soboto in to okoli 6 ure, js pa sem ob sobotah do treh ponavadi (kar pomeni da ne vedno, saj sem tudi napisala, da bom verjetno delala) v službi in potem res ne bi rada le kuhala, ampak v miru nekaj malega pripravila in to je to. tudi torto bom že v petek spekla. namreč želim si le razporediti dela, da potem ne hiti in se niti nimam časa preoblečit in urediti. bom pa res malo po forumu pobrskala, mogoče že jutri v službi ali pa potem doma, ko pridem iz izpita. Verjamem da bom zagovoto kaj našla, sej ste vsi tle polni idej. lep pozdrav vsem skupaj, lp brkn83

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

22. jan 2008 21:45

Kaj pa pitulice? Narediš jih en dan prej in drugi dan pol ure preden pridejo gosti porineš v vročo pečico. Narediš jih več vrst in tako zadovoljiš vse okuse. Ne vem, če je tukaj na kulinariki objavljen, če ni,  poglej na prehrano na med.over .net. V galeriji imaš tudi slike, kjer jih vidiš v "živo", da si predstavljaš, kakšne so. http://med.over.net/galerija/index.php?action=pre.

Lijana

marmeladka  

član od: 15.1.2005

sporočila: 258

22. jan 2008 22:10

Brkn83 pozdravljena Te cisto razumem, saj se meni vcasih dogaja tudi kaj podobnega(clovek je izcrpan in nekako prazen skratka brez idej) Piscancji zur, Sarme pecene v pecici zrezki v omaki,nadevane rolade,in kruhovi cmoki ali polenta z jurcki... tri vrste pecenega mesa in solatni bife Upam da ti bo katera od idej prisla prav,pa veliko uspeha. marmeladka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti