15. jan 2008 9:24
Nisem napisala da samo za večje nakupe, ampak dostava je brezplačna nad 60€. Drugače nevem koliko zaračunajo. Seveda je možen tudi manjši nakup. Nisem še tako prek neta kupovala, zdi se mi pa fajn. LP _Lanchy_
15. jan 2008 9:24
Nisem napisala da samo za večje nakupe, ampak dostava je brezplačna nad 60€. Drugače nevem koliko zaračunajo. Seveda je možen tudi manjši nakup. Nisem še tako prek neta kupovala, zdi se mi pa fajn. LP _Lanchy_
15. jan 2008 9:52
Pri treh majhnih otrocih je sosedova dostava na dom res super. Me vsaj ne morejo obdolžit, da grem v štacuno na izlet No, čeprav se bom najbrž kmalu srečala z etiketo razvajene in preveč komot mame ... Moja zgodba, ki me je milo rečeno šokirala: zgodilo se je 31. decembra preteklega leta. Grem na tržnico po ribe za silvestrsko večerjo. Ker je bil mož v službi, sem s seboj seveda vzela vse tri sinove. Parkiram v parkirni hiši, malega v voziček, druga dva sta bila vsak na eni strani. Aha, treba je napisat, da bi bilo bližje, če bi odšli v enega izmed hiper-, inter- super- nevemkaj, pa sem se odločila za tržnico, ker je drugače stat v vrsti pri branjevki ali v ribarnici (fantje z veseljem opazujejo ribe) kot z vozičkom pred blagajno. In v ribarnici sem doživela šok. Bila je seveda gneča, najbrž malo večja kot običajno. Res je, da sem bila z vozičkom široka, a večja fanta sta ubogljivo hodila v vrsti za mano. In naletimo na del, kjer je na eni strani pri oknu par prelagal reči iz ene vrečke v svoj voziček, na drugi strani je bila vrsta ljudi, na sredini pa je stal zelo zrihtan, visok gospod in preko vrste opazoval razstavljene ribe. Na moj vljudni in prijazni oprostite ni reagiral, sem ponovila, če morda ni slišal, pa ni reagiral. Zato sem počakala, da bi se umaknil, ker mi nismo mogli mimo. Za nami in za tem možakarjem se je nabralo kar nekaj ljudi, ki so se rinili mimo in ko je ta "omikan" gospod opazil, da se je nabrala gneča, mi je navrgel, da je čudno, da nisem celega vrtca s sabo pripeljala!!! Sem bila čisto šokirana, ker sem mirno čakala, ker so bili fantje pridni, mirno so čakali in mi je še sedaj žal, da mu nisem kakšne zabrusila nazaj - zadržala sem se zaradi otrok, poleg tega sem bila preveč šokirana, da bi se v trenutku spomnila in ga npr. prosila za telefonsko, da bi ga naslednjič poklicala in prosila za varstvo otrok. Pojma nimam kaj mu je rojilo po glavi. Uf, sem bila dolga in napisala zgodbo, ki je popolnoma izven teme. Ampak zadeva me je res čisto šokirala. Nikoli namreč ne iščem privilegijev, ker imam več (majhnih) otrok. Da bi recimo v trgovini prosila, da me zaradi otrok spustijo naprej, mi še na misel ne pride. Lani poleti smo doživeli še eno zanimivo prigodo. Mi štirje (trije sinovi in jaz) smo stali v vrtsi pred blagajno in je gospa pred nami prepričevala svojega moža naj nas vendar spusti, pa je bil gluh za njeno prepričevanje. Sploh nisem pričakovala, da bi nas morala spustit, ampak smešno mi je, da je lahko ignoriral takšne želje svoje žene. V glavnem: meni je dostava na dom všeč. Še posebej za moko, mleko, pijačo, torej težje stvari. In se je dokaj redno poslužujemo! veverica
15. jan 2008 12:40
Gospa Katja, kaj pa spletna trgovina? V miru doma za mizo nakupiš in čakaš, da dostavijo. Cila
15. jan 2008 14:16
jaz pa sem tudi mislila da sem s Primorske, pa so mi rekli da sem z Obale.
Pri nas res ni problem, kar se dostave tiče, še posebej, če ne moreš sam.
Anamarija
15. jan 2008 14:46
GOSPAKATJA, logistika je prava stvar, je treba pač najprej na pošto, v lekarno, na banko, pa nazadnje v trgovino.
Dokler bom opravilno sposobna, bom zase in svoje nakupe sama poskrbela, kdor pa hoče dostavo, mu pa še iz naslanjača ni treba več vstati (no ja, vrata že še mora it odpreti).
In, nikar mi ne recite, da v Španiji trgovci dostavljajo kakršnokoli reč kamorkoli (tudi 10, 15 ali še več km daleč, kot pri nas živi ZELO veliko ljudi) in še to zastonj. In še to zastonj. Lepo vas no prosim!
Pa smo spet pri tem, da "za prvi vogal" ne moremo odnseti nakupljenega sami, kilometre daleč pa res ni noben problem.
rimljanka
15. jan 2008 15:10
Zelo priročni so vozički za nakupe. Čeprav ima veliko ljudi predsodke, ga jaz uporabljam, sploh če grem v mesto (ker nimam avta) lepo pograbim voziček pa hop z njim kamorkoli. V Ljubljani sploh ob sobotah vidiš veliko ljudi, ki jih lepo vozijo za sabo. Pa še priročno je, da ne nosim vrečk in imam vsaj eno roko prosto. Sporočilo je spremenil(a) galyka dne 15. jan 2008 15:11:14
15. jan 2008 20:41
Kako domače mi je to kar je napisala Veverica,kot da bi pisala sama,samo da sem imela malo širši voziček,ker imam dvojčke,je pa res da kakšnih težav niti nisem imela,bolj me je motilo to,da so mi vedno kukali v voziček in spraševali če sta punčke ali sta pridne pa kako sta si podobne.Veliko huje je,ker z vozičkom za dvojčke ne moreš mimo blagajne,saj zmanjka kakšen centimeter. Bi si pa zelo želela da bi mi sosed dostavil naročeno,vendar so oni takrat dostavljali samo v določeno kilometrino in tako to ni prišlo v poštev. Sedaj za na tržnico že uporabljata svoje noge in prav rade imata svojo košare za na tržnico. anaevaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zvezdice alla Alfredo
Indijska vegetarijanska skleda